Skoda Kodiaq'a EuroNCAP testinden beş yıldız

Ototeknikveri     01 Haziran 2017 12:17

Yeni Kodiaq EuroNCAP testinden tam puan aldı. Model için birçok kategorisinde yapılan değerlendirmeden marka alnının akıyla çıktı.

Skoda Kodiaq'a EuroNCAP testinden beş yıldız
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda’nın yeni SUV modeli Kodiaq, yetişkin yolcu koruması kategorisinde %92, çocuk yolcu korumasında %77, yaya korumasında %71, güvenlik yardımcısı kategorisinde %54 başarı elde ederek beş yıldız ile değerlendirildi. Kodiaq emniyet kemeri ön gerdiriciler ve yük sınırlayıcı(ön,yolcu,arka), sürücü ve ön yolcu için ön hava yastığı, yan baş(ön,yolcu,arka) ve göğüs hava yastıkları, emniyet kemeri hatırlatıcı(ön,yolcu,arka) bulunurken, arka kısımda Isofix,yolcu için hava yastığı kesme anahtarı ve sürücü diz hava yastığı mevcut. Standart donanımda AEB yaya, AEB şehiriçi, AEB şehirlerarası, hız yardımcısı gibi özellikler dikkat çekiyor. Modelde yolcu ve arka diz hava yastığı, pelvin hava yastığı, yolcu ve arka entegre çocuk koltuğu ve aktif kaput gibi özeliklerin bulunmaması üzerinde durulması gereken konular arasında yer alıyor.

Kodiaq Önden Dengeleme Deforme Edilebilir Bariyer testinde sürücü kompartımanı sınırda, yolcu kompartımanı yeterli görüldü. Önden Tam Genişlik testinde sürücü sınır, arka yolcu yeterli seviyesinde değerlendirildi. Yanal çarpma testinde model dikmede yeterli arabada iyi olduğu görüldü. Arkadan çarpma travması bakımından ön ve arka koltuklarda koruma seviyesi mükemmel olarak değerlendirildi.

10 ve 6 yaşlarında çocuk boyutlarındaki cansız mankenle yapılan testlerde Kodiaq, yanal çarpma testinde göğüs ve boyun korumasında  her iki yaşta maksimum puan aldı. Önden çarpma testinde 6 yaşta göğüs ve boyun koruması yeterli, 10 yaşta gögüs koruması yeterli, boyun koruması zayıf olarak değerlendirildi.

 

Son Güncelleme : 02 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo