2018 Volkswagen Touareg üretim formunda görüntülendi

Ototeknikveri     02 Haziran 2017 01:39

Volkswagen'in büyük SUV modelinin en son versiyonu BMW X5 ve Volvo XC90'ı hedefliyor. Model daha lüks bir iç mekan ve gelişmiş bir tasarıma kavuşuyor.

2018 Volkswagen Touareg üretim formunda görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2018 Volkswagen Touareg, bu Kasım ayında üretime başlamadan beş ay önce Almanya'da teste tabi tutuldu. Test arabası büyük ölçüde kamuflajlı, ancak bazı ayrıntıları seçilebiliyor. Yeni nesil SUV, küçük kardeşi Tiguan'ın yanı sıra ABD merkezli daha büyük Atlas'ın da etkisi altında bir tasarıma sahip olacak. Touareg'in farları daha şık ve öncekinden daha köşeli, sahte ışık kapakları tarafından gizlenen arka lambalar da daha ince. Daha önceki fotoğraflara bakılarak, yeni Touareg'in iç mekanının daha kaliteli malzemelere ve daha geniş bir bilgi-eğlence ekranına sahip olması da bekleniyor. Bu, modelin piyasaya çıkışları yaklaşmakta olan BMW X5 ve Volvo XC90 ile savaşta güçlü kalmasına yardımcı olacak.

 

Touareg için sunulacak güç aktarma organları seçenekleri arasında geçen yıl Pekin'de tanıtılan konsepte benzer plug-in hibrit sistem de olacak. Sistemin toplam güç çıkışı 381 hp, tork değeri ise 700 Nm. Elektrikli sürüş mesafesi 50 km. Konseptin yakıt tüketimi ise en ekonomik modda 3.0 l/100 km olarak açıklanmıştı.

 

Hibrit sistemin altında, daha geleneksel turboşarjlı dört silindirli dizel ve benzinli motorlar Touareg'in motor serisinin büyük kısmını oluşturacak gibi görünüyor. Passat ve Tiguan'da sunulan 240 hp güç üreten 2.0 litrelik dizel motor eğer araçta görev alırsa Touareg'in Volvo XC90'ın D5 ve BMW X5'in 25d xDrive seçenekleri ile mücadele edebilmesini sağlayacak.

 

Mevcut otomobilin durumunda olduğu gibi, tüm modeller standart olarak dört tekerlekten çekiş ile birlikte gelecek. Fiyatlandırma, mevcut otomobilinkine yakın kalacağı için, giriş seviyesi için rakamın Avurpa pazarında 52.000 Euro civarında olması bekleniyor. Touareg'in bu sonbaharda tanıtılması ve ilk teslimatların 2018 yılı ile birlikte başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo