Volkswagen, tüm ticari modellerine AEB otonom fren ekliyor

Ototeknikveri     02 Haziran 2017 02:11

1 Haziran'dan itibaren Caddy, Transporter ve Crafter modellerine otonom acil fren sistemi eklendi.

Volkswagen, tüm ticari modellerine AEB otonom fren ekliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, 1 Haziran 2017 tarihinden itibaren araç filosunda otonom acil fren (AEB) sistemini standart bir özellik haline getirdiğini açıkladı. Güvenlik uzmanı Thatcham Research firması tarafından 'emniyet kemerinden bu yana güvenlik alanında en önemli gelişme' olarak tanımlanan AEB, tüm Caddy, Transporter ve Crafter kamyonetlerde artık standart olacak. Volkswagen bunu gerçekleştiren ilk üretici oldu. AEB'nin yaygınlaşmasının önümüzdeki on yıl boyunca  yüzlerce kurtarmasına ve kazalarda en az 120.000 kaybın yaşanmasına engel olacağı umuluyor.

 

Volkswagen'den Sarah Cox, yeni uygulama için "AEB'yi standart olarak tüm kamyonetlerde sunan ilk marka olmaktan gurur duyuyoruz. Bu, yollarımızda daha az kaza, operatörler için daha düşük maliyet ve daha az hayat kaybı anlamına geliyor, bundan daha önemli ne olabilir?" diyor.

 

Volkswagen'in otonom acil fren teknolojisi şu anda iki sistemden oluşuyor: "Ön Bölge Asistanı" ve "Şehiriçi Acil Durum Freni". İkincisi düşük hızlarda çarpışmaları önlerken, Ön Bölge Asistanı ise otomobilin önündeki diğer taşıtların davranışlarına tepki veriyor ve sesli ve görsel uyarı yapıyor. 

VW, AEB sistemlerinin üçüncü şahıslara ait sigorta taleplerini yüzde 45 oranında azaltabileceğini ve bu teknolojinin, sigorta primlerini, bu özelliğe sahip olmayan araçlara kıyasla yüzde on oranında azaltabileceğini iddia ediyor. Bununla birlikte, AEB ticari araç markalarının çoğunda hala isteğe bağlı bir ekstra olarak sunuluyor, bu da teknolojinin modelden modele değişen maliyetinden kaynaklanıyor.

 

Thatcham Research CEO'su Peter Shaw, "Gerçek şu ki, hafif ticari araçların karıştıkları kazaların ve bu kazalarda ölüm ya da ağır yaralanmaların yıldan yıla arttığını görüyoruz. Bu teknoloji kazaları azaltabilir. AEB etkinliği kanıtlanmış bir sistem ve hayat kurtarıyor, buna rağmen hala yeterince yaygınlaşmamış olması çok şaşırtıcı Tüm üreticilere Volkswagen'in izinden giderek hafif ticari araçlarında AEB'yi bir an önce standart olarak sunmaları için çağrı yapıyoruz" diyor. 

Son Güncelleme : 02 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo