Audi, 2020 yılına kadar üç yeni elektrikli otomobil çıkartacak

Ototeknikveri     02 Haziran 2017 05:12

Üç e-tron modeli önümüzdeki üç yıl içinde Audi serisine katılacak, Yeni A7 ve A8 de yolda.

Audi, 2020 yılına kadar üç yeni elektrikli otomobil çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi, kısa süre önce duyurulan iki yeni geleneksel SUV olan Q4 ve Q8'e ek olarak, 2020'den önce üç yeni tam elektrikli e-tron modelini piyasaya sürecek. Açıklama, Almanya'nın Neckarsulm kentinde düzenlenen yıllık genel kurul toplantısında yapıldı. Üç modelin tamamı önümüzdeki üç yıl içinde çıkacak ve Audi'nin çekirdek modelleri kademeli olarak elektrik enerjisine geçecek. Audi, satışlarının üçte birinin 2025 yılına kadar tamamen veya kısmen elektrikli arabalardan oluşmasını amaçlıyor. Audi'nin portföyündeki beş ana model de önümüzdeki 12 ay içinde değiştirilecek, bunlar muhtemelen A1, A6, A7, A8 ve Q3 olacak. İlk olarak A8 ortaya çıkarılacak; otomobili öncelikle 11 Temmuz'da Barselona'daki Audi zirvesinde göreceğiz. A7 ve A8'in hibrit versiyonlarının da olması bekleniyor.

 

Üç yeni elektrikli model, E-tron SUV konseptinin, E-tron Sportback SUV konseptinin ve başka bir modelin üretim versiyonları olacak. Audi'ye göre, Volkswagen'in Passat GTE ve Golf GTE modellerinde kullanılan aynı güç aktarım sisteminin bir versiyonunu kullanan bugünün A3 Sportback e-tron modelinin aksine, bu yeni modeller plug-in hibrit değil akülü elektrikli araçlar olacak.

 

Audi'nin bir diğer VW Grup markası olan Porsche ile otomobil platformlarında ortak çalışma anlaşması var ve buna elektrikli taşıtlar da dahil. Bu da yeni modellerin elektrikli Porsche Mission E ile aynı platformu kullanabileceği anlamına geliyor. Ayrıca, Audi arkadan çekişe geçebilir. Şu anda, Audi'nin quattro (dört çekişli) olmayan otomobilleri önden çekişli.

Toplantıda ayrıca Audi'nin Volkswagen Grubu'nun otonom sürüş çabalarına öncülük etmeyi amaçladığı da vurgulandı. Marka, 2021 yılına kadar üretime hazır olacak şekilde şehir içi trafiğe yönelik otonom araba serisine sahip olmak istiyor.

 

Toplantıda bir diğer gündem maddesi de Audi'nin çevrimiçi hizmetler platformu MyAudi idi. Bununla Audi, dünya genelinde mobilite hizmetleri sunmak için mevcut servis sağlayıcıları kullanmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo