YENİ AUDİ A3 SEDAN 86.210 TL FİYATLA TÜRKİYE'DE SATIŞTA

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:30

Audi\'nin yeni kompakt sedanı, 1.4 litrelik TFSI motoruyla Türkiye\'de

YENİ AUDİ A3 SEDAN 86.210 TL FİYATLA TÜRKİYE'DE SATIŞTA
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi'nin sportif kompakt segmentteki yeni A3 sedan, 140 hp güç üreten 1.4 litrelik tek motor ve S-Tronic şanzıman seçeneği ile 86.210 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Ülkemizde, premium kompakt sedan segmentinde Mercedes CLA ile mücadele etmeye hazırlanan yeni Audi A3 sedan, rakibi kadar olmasa sportif bir tasarıma sahip. Dinamik konturlar, gergin ve kaslı bölümler, coupe benzeri tasarım anlayışı ve hafifliğe öne verilen üretim teknolojisi ile dikkat çeken Audi A3 Sedan, zarif, şık ve sportif bir görünüm sunuyor. Geniş ve alçak yapısına rağmen kompakt segment için gerekli hacmi sunabilen araçta, tekli çerçeve ön ızgara, opsiyonel olarak alınabilen tam LED farlar, aracın üç boyutlu gövde hattıyla uyum sağlıyor. Hava menfezleri, akıcı tavan hattı, opsiyonel olarak 19 inçe kadar alınabilen jantları çevreleyen genişletilen çamurluklar, geniş iz aralığı, ksa çıkıntılar ve zarif bir şekilde yükselen arka lambalar, sportiflik ile şıklık arasındaki dengeyi sağlıyor.
 
 
Premium segmentin gerekliliklerine uygun şekilde kaliteli bir iç mekan sahip olan A3 sedan, geniş omuz ve uzun aks mesafeleri ile yeterli iç genişliği sunabiliyor. Yüksek kaliteli iç mekânda dikat çeken zarfif koltuklarda, isteğe bağlı olarak Milano deri tercih edilebiliyor. Opsiyonel olarak alınabilen, MMI touch’ı (dokunmatik MMI) içeren sezgisel özellikli MMI navigasyon plus, yüksek çözünürlüklü, renkli açılır 7 inçlilk ekranla birlikte sunuluyor.  
 
 
Ülkemizde satışa sunulan Audi A3 Sedan, FSI ’ın verimlilik ve dinamizm avantajlarını turboşarjın avantajlarıyla birleştiren ve böylece daha da iyi bir güç aktarımı elde eden TFSI teknolojisini kullanılıyor.140 hp’lik 1.4 TFSI motor, akıllı Audi Cylinder on demand teknolojisi ile dmotor gücünün tamamına ihtiyaç duyulmadığı sürüşlerde iki silindiri devre dışı bırakarak yakıt ekonomisi sağlıyor. Audi A3 Sedan 1.4 TFSI motoru, 5000 d/d’de 140 hp güç üretirken, 1500-3500 d/d’de 250 Nm tork üreterek,  7 kademeli çift debriyajlı otomatik şanzımanile birlikte aracın durağan halden 100km/s hıza 8.4 sn’de ivmelenmesini sağlıyor. Maksimum hızı ise 217 km/s olan A3 sedan 1.4 TFSI, şehir içinde 100 km’lik bir kullanımda yaklaşık 5.9 litre, şehir dışında 90km/s sabit hız ile 4.1 litre ve ortalamada 4.7 litre yakıt tüketiyor. Boş ağırlığı 1325 kg olan Audi A3 Sedan 1.4 TFSI S tronic'in karbondioksit salınımı ise 109 gr/km. 
 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo