Yeni MINI Countryman, Euro NCAP testlerinde 5 yıldızla derecelendirildi

Ototeknikveri     02 Haziran 2017 10:07

İngiliz premium markanın en büyük modelinde maksimum koruma Euro NCAP tarafından en iyi not olan 5 yıldızla ödüllendirildi.

Yeni MINI Countryman, Euro NCAP testlerinde 5 yıldızla derecelendirildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Markanın tarihindeki en büyük modeli olan yeni MINI Countryman, esneklikle birlikte genişlik, büyüleyici ferahlık ve sürüş özellikleri sunuyor. Model son test sonuçlarıyla artık güvenlik açısından da öne çıkıyor. Premium kompakt model, Euro NCAP testlerinde en iyi 5 yıldız aldı. Zorlu test prosedürü ile, MINI Countryman modelinin sürücü ve tüm yolcular için üstün bir koruma seviyesi sağladığı kanıtlandı. Bağımsız Euro NCAP güvenlik testleri enstitüsü (Yeni Araç Değerlendirme Programı) tarafından yürütülen çarpışma testleri, kaza güvenliğine ilişkin önemli bir ölçüt ve Avrupa çapında tanınıyor. Test cihazları, yolcu kompartmanının ne denli istikrarlı olduğunu, emniyet sistemlerinin ne kadar etkili olduğunu ve yolculara hangi kuvvetlerin uygulandığını değerlendirmek için aracın çarpışma davranışını farklı etki senaryolarında analiz ediyor. Buna ek olarak, Euro NCAP test prosedürü ayrıca aktif güvenlik teknolojisi ve yaya korumasını hesaba katıyor.

 

Yeni MINI Countryman'in güvenli yolcu kompartmanı ön ve yan çarpışma testlerinde ve yanal dikme testinde sağlam bir yaşam alanı olduğunu ispatladı. Test uzmanları, yeni MINI Countryman'de, sürücü ve yolcuların boyutları ve oturdukları yere bakılmaksızın, yaralanmaya karşı kalıcı olarak yüksek düzeyde bir koruma sağlandığını ve böylece çocuklar için üst düzey korumayı da güvence altına aldığını belirttiler. Baş desteği, arkadan gelen darbelerde yolcuların boyun ve omurga yaralanmalarından etkin biçimde korunması nedeniyle olumlu bir şekilde değerlendirildi. Yeni MINI Countryman ayrıca ön tamponda bir darbe emici ve optimum yaya koruması için aktif bir motor kaputu sunuyor. Bir yaya veya bisikletle çarpışma durumunda, motorun özellikle sert parçalarının vereceği zararın önlenmesi için, yaralanma riskini ortadan kaldırmak amacıyla kaput otomatik olarak kaldırılıyor.

Yeni MINI Countryman'in başarısı, MINI markasının her modeline uygulanan entegre güvenlik konseptinin bir sonucu. Otomobilin tüm bileşenleri, kazaları önlemek, yolcuları bir çarpışmadan olabildiğince etkin bir şekilde korumak ve mümkün olduğunca çabuk yardım sağlamak için tasarlanmış. Yüksek dirençli şasi yapıları ve iyi tanımlanmış deformasyon bölgeleri, bir çarpışma durumunda etki eden kuvvetlerin seçici bir şekilde emilmesini ve yolculardan uzak tutulmasını sağlıyor. İç mekandaki durdurma sistemleri (emniyet kemeri, hava yastığı vb), tüm yolcular için maksimum koruma sağlıyor. Buna ek olarak, yeni MINI Countryman'in standart özellikleri arasında şehir içi fren fonksiyonuyla birlikte çarpışma uyarısını da içeriyor. Her bir tekerleğin lastik basıncı gösterimi ve araç yerinin ve kaza ciddiyetinin otomatik tespiti ile akıllı acil durum çağrısı da MINI Countryman için standart.

Güvenlikte başarı MINI için artık bir gelenek halini aldı. Yeni MINI Countryman'in öncül modeli de Euro NCAP testlerinde 5 yıldız almıştı. O zamandan beri, Euro NCAP çarpışma testi prosedürleri çok sayıda başka kriter içerecek şekilde genişletildi. Yeni nesil çok yönlü MINI'nin 5 yıldızlı notu, MINI'deki teknolojik ilerlemenin eğlenceli sürüşün yanı sıra sürüş güvenliğini de hesaba kattığını gösteriyor.

Son Güncelleme : 04 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo