Renault ve Powervault ortaklığı elektrikli otomobil pillerini eve taşıyor

Ototeknikveri     05 Haziran 2017 09:11

Renault, eski elektrikli otomobil pillerini evlerde çevre dostu enerji depolama sistemi olarak deneme amacıyla Powervault ile güçlerini birleştirdi.

Renault ve Powervault ortaklığı elektrikli otomobil pillerini eve taşıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, enerji depolama uzmanı Powervault firması ile ortaklık kurarak eski elektrikli otomobil pillerini kullanan bir ev tipi temiz enerji depolama sistemi yarattı. İki firmanın bu alandaki deneyimleri ile ortaklığın maliyeti yüzde 30 azaltabileceği düşünülüyor. Renault ve Powervault, ikinci el elektrikli araba pilleri ile çalışan 50 enerji depolama birimini, güneş panelleri bulunan ailelerin evlerine yerleştirerek, teknolojinin denemelerini başlattı. Testlerle, eski pillerin ne kadar iyi performans gösterdiği ve otomobil pilleri için böyle bir ikinci yaşam uygulamasının kitlesel bir pazara yayılmasının gerçekçi olup olmayacağı tespit edilecek.

Pil hücreleri güneş panelleri tarafından şarj ediliyor ancak havanın güneşli olmadığı zamanlarda daha sonra kullanmak üzere enerji depolamak için şebeke elektriği de - yoğun saatler dışında - kullanılabiliyor.

Powervault bunun ev tipi enerji depolamayı daha ucuza getirebileceğini iddia ederken, aynı zamanda Renault'un elektrikli otomobil pillerinin ömrünün, geri dönüşüme ayrılmadan önce uzatılabileceği anlamına geliyor.

Son Güncelleme : 05 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo