Hyundai yeni Kona SUV’nin yüksek teknolojili görünümü öne çıkıyor

Ototeknikveri     14 Haziran 2017 08:28

Hyundai, patlayan yarı kompakt SUV / crossover segmentine ana rakiplerinden daha sonra girdiği için Kona'yı "yüksek teknolojili" stilini öne çıkararak tanıtıyor.

Hyundai yeni Kona SUV’nin yüksek teknolojili görünümü öne çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai, Kona ile Nissan Juke ve Renault Captur gibi modellerden müşteri çekmeyi umuyor. Otomobilde head-up display gibi segment için gelişmiş özellikler sunuluyor. Kona, Hyundai'nin SUV / crossover ürün atağının parçası olacak. Hyundai Motor Başkan Yardımcısı Eui-sun Chung, markanın orta boy Sante Fe'den daha büyük bir model ve 2020 yılına kadar küçük bir SUV çıkaracağını söyledi.

Kona, bu ayın ilerleyen günlerinde 18.95 milyon won (16.800 $) fiyatla satışa çıkacak. Ekim ayında Avrupa'da ve gelecek yılın başlarında ABD'de bayilere ulaşacak. Yıllık satış hedefi Kore'de 45.000, ihracat pazarlarında ise 150.000 adet.

Yarı kompakt SUV segmenti, 2010 - 2016 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 46 oranında büyüyerek, dünyanın en iyi performans sergileyen segmenti oldu. Hyundai'den yapılan açıklamada bu verilere dikkat çekilerek "Küresel SUV pazarı doygunluğa yaklaşırken bile, ekstra küçük veya küçük SUV'lerin büyük SUV'lere göre daha fazla potansiyeli olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verildi. Ayrıca açıklamada "Hyundai, aceleyle pazara girmek yerine tüketicileri, pazarı ve teknolojiyi detaylı analiz ettikten sonra Kona'yı sundu" denildi. 

 

Kona, yaklaşan bir çarpışmayı tespit etmek ve çarpışmadan kaçınmak veya zararı en aza indirmek için ön kamera ve radar kullanan bir kaza önleme sistemi de dahil olmak üzere çok çeşitli aktif güvenlik özelliklerine sahip olacak. Diğer özellikler arasında şerit koruma asistanı ve sürücü dikkat uyarısı sistemi de bulunuyor.

Kona, dönüş sinyali yuvalarının üstünde bir çift ince yatay arka lambaya sahip.

 

Kona'nın Avrupa motor serisi, iki turboşarjlı benzinli motordan - 1.0 litre ve 1.6 litrelik - oluşacak. 1.6 litrelik benzinli model dört tekerden çekişli olarak satışa sunulacak. Gelecek yaz, yine dört tekerden çekişli yeni nesil 1.6 litre dizel motor da seriye eklenecek.

 

Elektrikli versiyon

Tam elektrikli bir model de önümüzdeki yıl dünya çapında piyasaya çıkacak ve tam şarjla 390 km'lik (242 mil) sürüş mesafesi olacak.

 

Kona, Grand Santa Fe, Santa Fe ve Tucson'a katılacak, Hyundai'nin Avrupa'da satılan en küçük SUV'si olacak. Otomobil 4165 mm uzunluğunda, 1800 mm genişliğinde, aks mesafesi ise 2600 mm.

 

Chung, Hyundai'nin 2020 yılına kadar Kona'dan küçük bir A-segmenti SUV ve Santa Fe'den büyük bir E-segmenti SUV de çıkartarak eksiksiz bir SUV serisi sunmayı planladığını söyledi.

 

Kona, Hyundai'nin seyahat destinasyonlarından alınan isim politikasına uygun olarak, adını Hawaii Big Island'da bulunan lav taşlı kıyı şeridinden alıyor. Kona'nın ilk halka ilk gösterimi Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda olacak.

 

Hyundai Avrupa operasyon yöneticisi Thomas Schmid, Kona'nın Hyundai'nin 2021'de bölgenin en çok satan Asyalı markası olma hedefi için önemli bir model olacağını söyledi.

Yılın ilk dört ayında marka Avrupa'nın en çok satan 3. Asyalı otomobil markası oldu ve ABD ve EFTA piyasalarında 174.444 adet otomobil sattı. Firmanın büyümesi %2.4'e geriledi. Toyota'nın satışları ise %17 artaraj 245.072 adete çıktı. Nissan satışları %5.7 artışla 214.430 oldu. 

 

Hyundai 2021 yılına kadar 30 yeni model ve versiyonun piyasaya sürülmesiyle Avrupa'daki ürün atağının satışlara ivme kazandırmasını umuyor.

 

Kona ve onun Kia'dan çıkacak kardeşi Stonic gibi yeni modellerle, Avrupa'nın küçük SUV / crossover segmentinde gelecek yıl 2 milyondan fazla satış öngörülüyor ve 2020 yılına kadar bunun 2.3 milyona çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 14 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo