Yeni Arteon Almanya'da satışa çıktı

Ototeknikveri     16 Haziran 2017 01:20

Volkswagen markasının model serisi yeni Arteon ile genişliyor. Dinamik fastback model ilk kez Mart ayında Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılmıştı. Otomobil artık Almanya'daki bayilerde satışta.

Yeni Arteon Almanya'da satışa çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Arteon, sportif karizmayı, mükemmel esnekliği ve mükemmel ferahlığı duyusal bir fastback tasarımıyla birleştiriyor. Arteon, geniş arka bacak boşluğu ve 563 ila 1557 litre bagaj kapasitesi gibi özelliklere sahip. Yeni Volkswagen otomobil ayrıca önden çekişli sürüş sistemi ve dört çekişli sürüş sistemi seçeneklerinin yanı sıra dijitalleştirilmiş araçlar ve kontroller sunuyor. Diğer özellikler arasında, Aktif Bilgi Ekranı (tamamen dijital ve programlanabilir araçlar), head-up display, 9.2 inç'lik bir cam ekran ve jest kontrolü ile çalışabilen yeni Discover Pro multimedya sistemi yer alıyor.

 

Buna ek olarak, yeni en son teknoloji sürüş yardım sistemleri Arteon'da ilk kez yerini alıyor: Bunlar arasında, hız sınırlarının yanı sıra rota bilgilerini de dikkate alan ve otomatik olarak aracın hızını ayarlayan yeni nesil uyumlanabilir seyir kontrolü (ACC) de bulunuyor. Öngörülü ışık kontrolü sistemiyle,  yeni dinamik viraj lambaları navigasyon sisteminin GPS verilerini kullanarak virajları daha sürücü yönelmeden önce aydınlatıyor. Yeni fastback'teki bir özellik de ikinci nesil Emergency Assist (Acil Yardım). Eğer sürücü otomobilin hakimiyetini kaybedeceği bir sağlık sorunu yaşarsa, sistem yalnızca Arteon'u yavaşlatmakla kalmıyor, ikaz lambalarını etkinleştiriyor ve aracı güvenli şekilde kaldırıma en yakın şeride yönlendiriyor.

 

Sofistike giriş versiyonu ile birlikte, yeni gran turismo, iki özel donanım seviyesi ile satışa sunulacak: 'Elegance' ve 'R-Line'. Arteon Elegance'ın standart konfigürasyonu ağırlıklı olarak etkili bir görünüme odaklanmış. Arteon R-Line ise sportifliğe odaklanıyor. Bu üç donanım seviyesini esas alarak, fastback modelinin kapsamlı bir şekilde kişiselleştirilmesi mümkün. İsteğe bağlı ekipman listesi, panoramik eğilebilir / sürgülü sunroof, üç bölgeli otomatik klima (hava kalitesi sensörü ve alerjen filtresi dahil Air Care Climatronic), masaj fonksiyonlu ön koltuk, ısıtmalı direksiyon ve iki tonlu Nappa deri döşeme gibi özellikleri de içeriyor.

 

Arteon üç motor seçeneğiyle piyasaya sürülüyor. 2,0 TDI motorlu (110 kW / 150 PS) 1. versiyon 39.675 € fiyatla sunuluyor. 206 kW / 280 PS (TSI) gücündeki 2. versiyon ve 176 kW / 240 PS gücündeki TDI motorlu 3. versiyon sırasıyla 49.325 € ve 51.600 € fiyatlarla satılıyor. Ülkemizdeki VW Arteon fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 16 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo