Volkswagen Rus GAZ Grubu’na Salzgitter’den motor tedarik ediyor

Ototeknikveri     17 Haziran 2017 05:29

Volkswagen ve GAZ Grubu, Salzgitter'den Rus üreticiye motor tedariki için bir sözleşme imzaladı. 2019'dan itibaren 2.0 TDI motor, GAZ tarafından üretilen hafif ticari araçlarda kullanılacak. Beş yıl süreyle Rusya'ya toplam 200 bin motor gönderilmesi planlanıyor.

Volkswagen Rus GAZ Grubu’na Salzgitter’den motor tedarik ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bileşenlerden sorumlu Volkswagen Binek Araçlar Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Schmall, "GAZ Grubu'nu motorlarımız için bir müşteri olarak kazanmaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi. Salzgitter'deki motor tesisi halen bir dönüşüm sürecinde. Volkswagen'in "gelecek paktı", fabrikanın ekonomisini iyileştirmek ve geleceğini korumak için büyük önem taşıyor. Bu da yeni iş modelleri geliştirmeyi de içeriyor. Şimdi, Salzgitter, seri üretilen motorlarıyla VW Grubu dışındaki müşterilerle de iş ilişkilerini arttırıyor ve Volkswagen Bileşenleri'nin başarılı dönüşümüne katkıda bulunuyor. 

 

Motor İş Alanı Başkanı ve Salzgitter tesisi yöneticisi Christian Bleiel, Rusya'da sözleşmeyi imzaladıktan sonra açıklamasında şunları vurguladı: "Volkswagen, Volkswagen Grubu'nun markaları için üstün kaliteli benzinli ve dizel motorlar üretiyor. Bu motorlar Grup dışındaki müşterilere de sunuluyor. GAZ ile olan ortaklık, içten yanmalı motorlarından e-hareketliliğe adım adım dönüşüm sürecinde tesisimizin ekonomisini geliştirecek ve istihdamı koruyacak."

 

İş Konseyi Başkanı Andreas Blechner ise şunları söyledi: "Motorlarımızı diğer üreticilere satmak doğru yönde atılmış önemli bir adım. Yaklaşık 200.000 motorun üretimi endüstriyel motorlardaki kaybımızı telafi etmenin de ötesine geçecektir. Bu sayede Salzgitter fabrikasında 50'den fazla kişinin işi de korunmuş olacak" dedi. Salzgitter motor fabrikası, her gün, 3 silindirden 16 silindirli motorlara kadar, 200'den fazla benzinli ve dizel motor üretiyor. Fabrika 1970 yılında kurulduğundan bu yana 57 milyondan fazla motor üretti. Bu motorlar birçok farklı Volkswagen Grubu modelinde ve markasında kullanılıyor. Buna ek olarak, Salzgitter tesisi diğer grup tesislerinde kullanılmak üzere motor bileşenleri üretiyor. Tesis şu anda pil hücrelerinin ve modüllerin geliştirilmesi ve üretimi ile elektrikli aktarma organlarının üretimine hazırlanıyor.

Son Güncelleme : 18 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo