Çin'de kompakt sedan güncellemesi, yeni Jetta'ya çağrışım yapıyor

Ototeknikveri     18 Haziran 2017 12:45

Yakında yeni global Jetta modelini tanıtacak olan Volkswagen'in Çin pazarında yapmaya hazırlandığı kompakt sedan güncellemesi kafaları karıştırdı.

Çin'de kompakt sedan güncellemesi, yeni Jetta'ya çağrışım yapıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin, Volkswagen'in Jetta, Sagitar ve Lamando sedan otomobillerini sattığı ülke. Bu modellerin hepsi de temelinde Jetta bulunan türevler. Bu üç araç sadece boyutları, fiyatları ve pek çok özellikleriyle büyük ölçüde birbirinin aynı, dolayısıyla sedan otomobil isteyen bir alıcı için seriyi oldukça kafa karıştırıcı hale getiriyor. Aynı nedenden, son zamanlarda Çin Halk Cumhuriyeti'nde görüntülenen bu prototipin hangi modele ait olduğunu saptamakta zorlaşıyor. Bu Çin'e özel Jetta için bir güncelleme mi, güncellenmiş bir Sagitar mı, tazelenmiş Lamando mu, makyajlanmış Lavida mı henüz belli değil. 

Kapı kollarının hemen üstünde görülen üst karakter çizgisi, modelin mevcut Jetta'ya dayanmadığını ve Lamando "dört kapılı coupe" olmadığını gösteriyor çünkü bu iki araçta kulplar çizgi ile aynı seviyede bulunuyor.

 

Ne olursa olsun, bu sadece Çin'de satılmak üzere tasarlanmış bir modele benziyor, bu yüzden yeni küresel Jetta'nın bundan farklı görüneceğini umuyoruz. Görüntülenen prototipin farları ve arka lambaları desenli kamuflajın altında gizleniyor. Test aracının genel görünümü çok tanıdık ve yeni bir nesilden ziyade bir güncelleme için uygun.

Yeni bir nesilden bahsedecek olursak, ABD'ye özel Jetta'nın Aralık ayından itibaren yeni neslinin üretilip sunulacağını biliyoruz. Detaylar şu an için çok sınırlı ancak, kompakt sedan, boyutunda beklenen bir sıçramaya rağmen hafiflemesini sağlayacak MQB platformunu kullanacak. Kuzey Amerika versiyonu, Los Angeles Otomobil Fuarı'nda Aralık ayında görülecek ama bu tarihten daha önce internette de ortaya çıkacaktır.

Büyüyen MQB platformlu modeller portföyünün bir üyesi olacaksa, yeni Jetta, güncellenen Golf'le hemen hemen aynı motorları, şanzımanları ve teknolojiyi alacak. Çinde görüntülenen bu küçük prototipin ise neye dönüşeceğini ileride göreceğiz. Gördüğümüz yeni Jetta prototipi ise dahi, bu Avrupa ve ABD versiyonlarının da aynı olacağı anlamına gelmiyor.

Son Güncelleme : 18 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo