Honda Yeni Civic Type R versiyonları geliştiriyor

Ototeknikveri     19 Haziran 2017 08:18

Honda daha fazla seçenek sunan spor otomobil taleplerine yanıt vermeye hazırlanıyor. Yeni Civic Type R versiyonları yolda.

Honda Yeni Civic Type R versiyonları geliştiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Uzun yıllardır Japonya ve Avrupa’da satışta olan Honda Civic Type R geçen hafta nihayet ABD’de de satışa çıktı. 2017 modelinin motor, şanzıman ve önden çekişli sürüş sistemi büyük ölçüde önceki versiyon ile benzer. Öte yandan, marka yeni versiyonlar hazırlıyor. Honda, Porsche ve Chevy’nin performans kolunun izinden giderek tek modelin çok sayıda farklı versiyonunu çıkartarak çekiciliğini artırmak ve satışlarını canlandırmak istiyor. Civic model serisinin baş mühendisi Hideki Matsumoto bu ayki medya etkinliğinde “Yeni versiyonlar sunarak daha stabil bir satış hacmi yakalamayı hedefliyoruz.” dedi. Honda’nın listesinde en üstte Type R modelinin daha güçlü ve agresif bir versiyonu bulunuyor. Firma ayrıca hedef piyasasını genişletecek “grand touring” tarzı, daha yumuşak bir versiyon da planlıyor. 

 

Dört çekişli bir versiyon da portföye eklenebilir. Type R modelinin direkt rakiplerinin pek çoğu dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor. Bunlar arasında Volkswagen Golf R, Subaru WRX ve WRX STI ile Ford Focus RS sayılabilir. 

 

Bu ABD’de satılan ilk Type R olacağı için Honda ilk önce diğer piyasalarda başarı kazandıran temel formu sunmak istedi. Yani ABD modeli ilk önce önden çekişli sürüş sistemi, hafif yapı, 6 vitesli şanzıman ve 34.775 dolar gibi ulaşılabilir bir fiyatla sunulacak. 

 

Otomobilde önceki model ile büyük ölçüde aynı 2.0 litre turboşarjlı dört silindirli motor bulunuyor. Motor 306 hp güç çıkışı ve 399 Nm tork değerine sahip. Adaptif süspansiyon, sınırlı kaymalı diferansiyel, Brembo ön frenler ve vites düşürmelerde otomatik devir uyumu otomobilin performans özelliklerini tamamlıyor.

Son Güncelleme : 20 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo