Volkswagen umudunu yeni modellerine bağladı

Ototeknikveri     19 Haziran 2017 08:40

Volkswagen Group, sorunlu Volkswagen ana markasında karlılığı artırma çabalarını ilerletiyor. Markanın yöneticisi Herbert Diess, gelecek yıl yeni modellerle önemli bir başarı yakalayacaklarını umuyor.

Volkswagen umudunu yeni modellerine bağladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dizel emisyon skandalını takiben elektrikli otomobillere ve yeni teknolojilere geçişe odaklandığı için, VW markası bazı çalışanlarının işlerine son vererek ve harcamalarda kısıntıya giderek kendisini yeniden yapılandırılıyor. Diess, bu yıl en üst düzey Arteon fastback ve yeniden tasarlanan Polo yarı kompakt dahil olmak üzere 10 yeni veya revize modelin piyasaya sürülmesinin talebi artıracağını ve VW markasının dönüşüm sürecini destekleyeceğini belirtti. Diess, yeni nesil Polo'yu tanıtmak için Cuma günü düzenlenen bir etkinlik sırasında "İyi bir ilerleme kaydediyoruz" dedi. "2018 VW için güçlü bir yıl olacak" diye belirten Diess, yeni bir ürün eklediğinde her zaman bunun karlılığa katkı sağladığını hatırlattı. VW markasının faaliyet kar marjı, ilk çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,3'den yüzde 4,6'ya yükseldi. Firma Fransız rakipleri PSA Group ve Renault'yu geride bıraktı ve uzun vadeli 2025 hedefine (%6) yaklaştı.

 

Diess, VW'nin bir yıl önce 73 milyon euro olan işletme karının 869 milyon euro'ya yükselmesini hedeflediklerini, 2017 yılının ilk çeyrek performansını korumak istediklerini söyledi ve "En önemli şey önümüzdeki aylardaki ürün atağı" dedi.

 

Teknoloji dolu Polo

VW, Avrupa'daki durgun satışlarını canlandırmak için teknoloji ile donatılmış ve artık daha geniş olan Polo modeline güveniyor. Avrupa'da Volkswagen teslimatları Ocak - Mayıs döneminde % 0.2 düşüşle 726.000 adet seviyesine geriledi. 12.975 Euro'dan (14.500 $) fiyatlanan ve Ekim ayında bayilere gelecek yeni Polo, VW'nin bu yıl piyasaya çıkartacağı en önemli ürünü. Bunun ardından ise yeni T-Roc ve Golf boyutunda bir SUV gelecek.

 

Bir VW sözcüsü, yeni Polo'nun sürüş esnasındaki azot oksit (NOx) emisyonlarını ve AB standartlarına ulaşıp ulaşmadıklarını belirtmekten kaçındı. VW sözcüsü, emisyon rakamlarını şu an sadece tahmini olarak tespit edebildiklerini söyledi. Yeni Polo'nun çıkışı, VW modelinin yeniden tasarlanan Ford Fiesta ve Renault Clio'ya karşı Avrupa'nın kompakt segmentinde hakimiyet mücadelesini yoğunlaştıracak. Bu modellerin hepsi de en üst sıraya oynuyor. Araştırma şirketi IHS Markit, Polo'nun rekabeti kolayca kazanmasını bekliyor. IHS'ye göre, Polo'nun Avrupa'daki teslimatları, 2025 yılına kadar 293.700'den 368.158 adete çıkacak. Fiesta için ise % 2.7 artışla 328.846 adet otomobil satışı öngörülüyor. Clio için 185.525 adet satış rakamı bekleniyor. 

 

IHS ayrıca, Peugeot 208 modelinin satışlarının 277.067 adet olduğunu doğruladı.

Son Güncelleme : 20 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo