2019 Ford Focus, üretim karoseri ve iç kabiniyle görüntülendi

Ototeknikveri     20 Haziran 2017 02:09

Genel boyutlar değişmemiş görünüyor ancak daha uzun bir aks mesafesi yolculara daha fazla bacak mesafesi sağlıyor. Yeni model üç ve dört silindirli motorlarla birlikte geliyor.

2019 Ford Focus, üretim karoseri ve iç kabiniyle görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Ford Focus, üretim karoseri ve kısmen tamamlanmış iç kabini ile test edilirken görüntülendi. 2019 yılında piyasaya çıkacak dördüncü nesil modelin nasıl görüneceğini artık biraz olsun biliyoruz. 2018 başında tanıtımı yapılacak ve Opel Astra ile rekabet edecek model, Ford'un oldukça esnek global C sınıfı platformunu kullanarak yakınlarda çıkarılan Fiesta ile benzer değişikliklere sahip olacak. Yeni model, beş kapılı bir hatchback olacak. Ford Avrupa Başkanı James Farley SUV'lerin "tercih edilen aile arabaları"na dönüştüğüne inanıyor ve bu yüzden Ford yatırımlarını daha fazla SUV yapmak için harcıyor.

 

Focus programının Fiesta ile benzerliği tesadüf değil çünkü projenin sorumlusu Ford'un küçük otomobiller uzmanı Darren Palmer'in elinde. Palmer ve ekibi yakın zamanda yeni Fiesta, Ka+ ve Ecosport B segmenti SUV'yi de hazırladı.

 

Yeni Focus'un uzunluk veya genişlik açısından büyümesi pek mümkün değil ancak arka bacak mesafesinin rakiplerine uyması için yaklaşık 50 mm daha fazla aks mesafesine sahip. Ayrıca modelde yaklaşık 50 kg'lık bir ağırlık tasarrufu sağlanması bekleniyor. Verimlilik için Ford'un otomobilin aerodinamik özelliklerini iyileştireceği de düşünülüyor. Ayrıca, Avrupa yöneticisi Farley tarafından geçen yıl duyurulan yeni elektrikli modellerden biri olacak bir versiyon da çıkarılacak. Şirket ayrıca hibrit modellerle denemeler yapıyor.

 

Focus'un motor yelpazesi, büyük oranda 100, 125 ve 140 hp'lik versiyonlarda bulunan başarılı 1.0 litre Ecoboost üç silindirli benzinli motora bağlı olacak, ayrıca çeşitli güç çıkışlarında 1.5 litrelik ve 2.0 litrelik benzinli üniteler sunulacak. ST-line ve diğer ST versiyonlarında güç çıkışı 275 hp'ye kadar çıkacak. Temel dizel seçeneği yine 1.5 TDCi olacak, ancak 2.0 litre dizel de ST performans modelleri için sunulabilir. Ford'un Avrupa'da otomatik şanzıman seçeneği olarak şimdilik altı vitesli Powersift çift debriyajlı şanzımanla devam etmesi bekleniyor.

Ford'un, oldukça popüler "lifestyle" (yaşam tarzı) modelleri kapsamında tıpkı yeni tanıtılan Fiesta Active gibi bir Focus Active versiyonu da çıkartacağı kesin. Temel modeller önden çekişli sürüş sistemiyle gelecek ancak Kuga SUV'den alınan dört çekişli sürüş sistemi de opsiyonel olarak sunulacak.

 

Yeni nesilde Focus RS versiyonunun yer almayacağı söylentilerinin yanı sıra, Ford içinden bu versiyonun en az bir kere daha piyasaya çıkarılacağını öne süren kaynaklar da var. Avrupa yöneticisi Farley bu tip modelleri seviyor ve Ford'un imajını ve çekiciliğini artırdığını düşünüyor.

 

Yeni Focus'un dış boyutları büyümese bile modelin iç kabininin daha geniş ve ferah olması için önlemler alınacak. Dekorasyon daha sade ancak daha şık olacak, şirketin tasarımcıları Fiesta ve Focus kabinlerindeki gösterge panellerinin aşırı karmaşık olduğunu itiraf ediyorlar. Özellikle ön kısım daha fonksiyonel hale getirilecek, daha az klostrofobik ve daha basit olacak. Kontroller ve fonksiyonlar dokunmatik ekranda toplanacak.

Ford hala dördüncü nesil Focus için lansman detaylarını belirleme aşamasında. Üçüncü nesil markanın kendi evi olan Detroit'teki otomobil fuarında (2010 yılında) tanıtılmıştı. Yeni nesilin de 2018 Detroit otomobil fuarında tanıtılması büyük bir olasılık.

Son Güncelleme : 20 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo