Yarı hibrit Jaguar XE, XF ve F-Pace modelleri testte görüntülendi

Ototeknikveri     21 Haziran 2017 12:26

Son gelen fotoğraflarla, XE, XF ve F-Pace SUV'nin kısmi elektrikli versiyonları ufukta göründü.

Yarı hibrit Jaguar XE, XF ve F-Pace modelleri testte görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar, üç ayaklı bir hibrit atağı planlıyor gibi görünüyor. Yeni XE, XF ve F-Pace SUV hibrit versiyonları JLR mühendisleri tarafından test edilirken fotoğraflandı. Fotoğraflardaki otomobillerin yarı hibrit olduğunu ele veren pek az şey var. Otomobiler Jaguar'ın iki sedan ve tek SUV modellerinin standart versiyonları gibi görünüyorlar. Buna rağmen fotoğrafçılar iki ayrıntı yakaladı; birincisi otomobillerin içlerindeki yakıt tüketiminin kaydedildiği belge, diğeri ise otomobillerin arka alt kısımlarındaki pil izolatörü anahtarı. Üç modelde de bu izolatör anahtarından bulunuyor.

 

Jaguar önümüzdeki yıl satışa çıkacak I-Pace konseptinin ortaya çıkmasıyla çok çeşitli elektrikli otomobiller sunma planlarını açıkça gösterdi. Firma ayrıca, yeni elektrikli modellerinin teknolojilerini test edeceği bir saha olarak gördüğü Formula E'ye (tek kişilik elektrikli otomobil yarışları) katıldı.

 

JLR, tam elektrikli otomobilleri ön plana çıkarırken, yeni hibrit modeller de yakın gelecekte firmanın portföyünün önemli bir bölümünü oluşturacak. 2016 yılında basın mensuplarına konuşan JLR CEO'su Dr Ralf Speth, "Jaguar ve Land Rover markalarının her ikisinde de planlanan yeni hibrit modellerle 2020 yılına kadar portföyümüzün %40 - % 50'si elektrikli teknolojilere sahip olacak" demişti.

 

Range Rover Sport'un tak-çalıştır hibrit bir versiyonu olacak ilk Land Rover logolu otomobilin casus fotoğrafları daha önce yayınlanmıştı. Land Rover'ın Gaydon'daki merkezi yakınlarında görüntülenen Range Rover Sport, ön panjurdaki logonun arkasında gizli bir şarj noktasına sahip. Otomobildeki teknolojinin detayları ise şimdilik bilinmiyor.

 

En son fotoğraflanan üç Jaguar hakkında soru sorulan bir sözcü, "Gelecekteki ürün planlarımızı açıklamıyoruz ancak ürün gamımızı genişlettiğimizi söylemiştik. Sonuç olarak, aynı anda birçok Jaguar ve Land Rover geliştirme aracı ve teknolojileri test ediliyor." dedi.

 

Büyük olasılıkla bu otomobillerde, Range Rover Sport'ta test edilen tak-çalıştır hibrit teknolojisinin aksine yarı hibrit bir sistem test ediliyor. F-Pace, bir benzinli 25t modeli olarak, 240 hp 2.0 litrelik turbo motor kullanacak, bu motor elektrikli enerjisi ile takviye edilecek.

Son Güncelleme : 21 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo