Yeni 2017 VW Polo Dış Tasarımı

Ototeknikveri     21 Haziran 2017 10:39

Yeni Polo, dış tasarımında önemli değişim gösterdi. Model ebatlarında dikkat çeken büyümenin yanında kendine has yeni görüntüsü ile bambaşka bir otomobil oldu.

Yeni 2017 VW Polo Dış Tasarımı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

MQB A0 platformu, altıncı nesil kompakt modeller için yeni MQB A0 üzerine kurulan ilk Polo. MQB'nin otomobilin boyutları üzerindeki olumlu etkileri ve bunun da tasarım üzerinde etkileri oldukça önemli. Otomobilin yüksekliği neredeyse aynı kalırken, aks mesafesi, dış uzunluk ve genişlik büyüdüğünden, otomobil çok daha dinamik oranlara ve oldukça uzun bir siluete sahip. Tasarım ekibi, sportif, güçlü, taze, erkeksi ve her zamankinden daha gelişmiş Polo'yu 18 inç boyutundaki tekerlekler (GTI) üzerine yerleştirmek için bu yeni ölçülerden yararlandı. Sonuçta ortaya etkileyici biçimde tasarlanmış, karizmatik bir kompakt otomobil çıktı. 

MQB'nin oranlar üzerindeki dinamik etkileri Polo'nun yeni boyutlarına yansıdı. Kompakt Volkswagen'in uzunluğu 81 mm artarak 4053 mm'ye yükseldi. Aks açıklığı ise 94 mm artarak 2564 mm'ye yükseldi. Bu, tekerlekleri öne ve arkaya doğru daha da kaydırmış. Aynı zamanda, taşıtın çok daha güçlü ve daha sportif görünmesini sağlayacak şekilde çıkıntılar da kısalıyor. Yeni Polo'nun genişliği 69 mm arttı ve 1751 mm'ye ulaştı. Daha önce de belirtildiği gibi, iç yükseklik sadece 7 mm azalarak 1446 mm oldu yani önceki modelle neredeyse aynı kaldı.

Siluet. Altıncı nesil Polo, yeni ifade tasarımı ile tüm perspektiflerden karizmatik ve erkeksi bir otomobil haline geldi. Çatı hattı daha uzun ve daha zarif hale getirildi, arka kısımda bir çatı spoylerine yer verildi. Yan gövdedeki ince bir çizgi, çatı hattına paralel olarak uzanıyor ve Polo'nun ağırlık merkezini görsel olarak düşürüyor. Ayrıca yan camlar uzun bir çizgiye sahip, Polo, hem önde hem de arkada bir yükselişle sona eren bir pencere çizgisine sahip tek Volkswagen.

Pencerenin C sütununa entegre edildiği bu kontur daha da geliştirilmiş ve keskinleştirilmiş. C sütunu artık daha fazla geriye doğru uzanıyor ve hassas şekilde biçimlendirilmiş. Bu da otomobili daha dinamik gösteriyor. Ok şeklindeki "tornado" çift çizgi yan gövdeyi tanımlıyor, otomobile güçlü, sportif ve alçak bir görünüm veriyor. Alt ve üst çizgiler ön kanatlarda buluşuyor. Pencere omuzlarından çıkan ve otomobilin ön kısmına ve farlara devam eden diğer çizgi ise Polo'yu çok uzun gösteriyor. 

Ön kısım. Polo'nun ön kısmı önceki modele kıyasla daha duyusal ve sportif. Her ayrıntı özenle yeniden tasarlandı. Farlar artık LED versiyonla da sunuluyor. Yeni radyatör ızgarasıyla birlikte, farlar Polo'nun tüm araç genişliği boyunca uzanan yeni 'yüzünü' oluşturuyor. Tampon da araç genişliğini vurgulayan tasarım unsurlarından birisi. Kaput aşağıya doğru uzanıyor ve daha vurgulu konturlar dikkat çekiyor. Kendine güvenen, erkeksi bir görünüm. Kaputtaki iki çizgi tasarımda etkili. Çizgiler A sütunlarından çıkıyor, farların ve radyatör ızgarasının iç kısımlarına V-şeklinde devam ediyorlar. Bıçakla kesilmiş gibi görünen bu çizgilerin dışında, motor kaputu güçlü yan kanatlarla birleşiyor. Kaputun ortasından geçen iki düz çizgi radyatör ızgarasında bitiyor. En üstteki ızgara çubuğu kaputla aynı renkte boyanmış ve sağda ve solda far çizgileriyle birleşiyor. Bu motor kaputuna daha alçak bir görünüm kazandırıyor, aynı zamanda Polo'nun genişliğini de vurguluyor. Düşük profilli farlar, arabaya daha konsantre ve baskın bir duruş veriyor. Volkswagen logosunun kenarlarından başlayarak farların krom çizgilerine geçiş yapan ince, ikinci bir radyatör ızgarası panjuru (krom) bu duruşu güçlendiriyor. Ayrıca gündüz farlarının yeni imzası da hemen fark ediliyor.

Güçlü tampon. Tampon da tamamen yeniden tasarlandı. Sis lambalarının ve sinyal lambalarının geniş cam yüzeyleri araca yandan bakıldığında göz alıyor. Bunlar dışarı doğru üç boyutlu konturlu açılarla son buluyorlar. Aralarında ise iki adet hava girişi var; ortada V-şeklinde bir giriş ve bütün genişlik boyunca uzanan dar bir ikinci giriş.

Arka karoser. Polo'nun arka gövde tasarımı beşinci nesilden önce bile anında fark edilebiliyordu. Şimdi temiz, dengeli mimari önemli ölçüde daha da geliştirildi ve - yan ve ön kısımlar - daha hassas ve keskin hale geldi. Omuz bölümü dolgun hacimli, yeni trapezoid biçimli arka lambalar omuz bölümüne ve içeriye doğru dönük. İlk kez Polo'da çok belirgin bir ışık imzalı LED arka lambalar da mevcut olacak. Arka kapak üzerinde, lambaların altındaki yatay çizgi, şimdi tampona geçiyor ve Polo'nun genişliğini bu perspektiften de vurguluyor. Tampona entegre edilmiş yeni difüzör otomobili daha da özgünleştiriyor.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo