Daimler, Rusya'da Mercedes fabrikası inşaatına başlıyor

Ototeknikveri     22 Haziran 2017 01:22

Daimler, Salı günü Moskova yakınlarındaki yeni bir Mercedes-Benz fabrikasının inşasına başladı ve böylece Batı'nın ambargolarının üç yıl önce yürürlüğe girmesinden bu yana Rusya'da yabancı bir otomobil üreticisi tarafından yapılan ilk yatırımı başlatmış oldu.

Daimler, Rusya'da Mercedes fabrikası inşaatına başlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daimler, fabrikanın E serisi sedan ile 2019 yılında üretime başlayacağını ve bunun ardından GLE, GLC ve GLS SUV/crossover modellerinin üretileceğini söyledi. Daimler, Şubat ayında yaptığı açıklamada, ambargolar ve uluslararası petrol fiyatlarındaki düşüşle Rusya ekonomisinde yaşanan olumsuzluklara karşın yeni fabrikaya 279 milyon dolar yatırım yapacağını belirtmişti. O günden bu yana Rusya ekonomisi iyileşme işaretleri gösterdi ve otomobil pazarı dört yıl geriledikten sonra büyümeye geri döndü. Fabrikanın ilk taşını koymak için düzenlenen törende konuşan Mercedes-Benz Otomobilleri yönetim kurulu üyesi Markus Schaefer, Daimler'in kararını Rus hükümeti ile "çok, çok başarılı bir konuşma" sonrasında vermiş olduğunu söyledi.

 

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in anlaşmayı imzaladığını ve bu yatırım için bölgesel hükümete daha önce yabancı yatırımcılara tanınmayan haklar sunma imkanı verdiğini söyledi. 

 

Schaefer, Moskova'ya 60 km mesafede bulunan Esipovo kasabasındaki şantiyede "Sonuç olarak, müşteriler neredeyse otomobilleri de orada üretmek istiyoruz. Rusya'nın uzun vadeli potansiyelinden eminiz." dedi. 

 

Global otomobil üreticileri, Moskova'nın Ukrayna'daki faaliyetleri nedeniyle getirilen 2014 yaptırımlarına kadar Rusya'yı umut verici bir büyüme pazarı olarak görmüşlerdi ve ekonomik kriz, şirketlerin projeleri beklemeye almalarına neden oldu. Otomobil satışları 2012 yılında yaklaşık 3 milyon adet olduğu halde sonrasında yarı yarıya düştü ve ABD'li otomobil devi General Motors 2015'te piyasadan çekildi.

 

Schaefer, Avrupa Ticaret Birliği'ne (AEB) göre, geçen yıl Mercedes'in Rusya'daki otomobil satışlarının %11 düşerek 36.888 seviyesine gerilediğini belirtti ancak satışların 2017'de artış göstermesi, 2019 yılında yeni tesisi açtıktan sonra büyümenin devam etmesini beklediklerini söyledi. Şirketin Rusya satışları Mayıs ayında %8 arttı.

 

Fabrika, yılda 20.000'den fazla Mercedes marka otomobil ve SUV üretmek için 85 hektarlık bir alanda 1000'in üzerinde çalışan istihdam edecek.

 

Rusya'da otomobil satışlarında gelecek için potansiyel gören bazı uluslararası üreticiler geçtiğimiz günlerde Rusya'daki varlıklarını güçlendirmeye başladılar. Volkswagen Grubu geçen hafta Rusy'da VW ve Skoda markalarını ve ticari araçlarını güçlendirmek için projeler açıkladı.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo