2018 Toyota Camry'den detaylar ve yeni fotoğraflar

Ototeknikveri     22 Haziran 2017 02:59

Toyota ABD, bu yaz sonlarında ülke çapında bayilere ulaşmaya hazır yeni 2018 Camry'nin tanıtımı için hazırlanıyor.

2018 Toyota Camry'den detaylar ve yeni fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Amerika'nın son 15 yıldır en çok satan otomobili, sekizinci nesile ulaştı. Yeni model, Prius ve C-HR gibi modellerden bilinen Toyota'nın TNGA modüler platformunu kullanacak. Bu, yeni Camry'nin, yüzde 30 daha dayanıklı bir yapıya sahip olması ve çok daha iyi bir süspansiyon anlamına geliyor, ayrıca aks mesafesi artık 48 mm daha uzun ve iç mekanı genişletiyor. Motor seçenekleri arasında, yeni 2.5 litre "Dynamic Force" dört silindirli motor da bulunuyor. VVT-i, VVT-iE ve direkt enjeksiyonla gelen motorun güç çıkışı 206 hp, tork değeri 252 Nm. Aynı motor 176 hp güç çıkışı ve 220 Nm tork ile hibrit versiyonda da kullanılıyor. Daha fazla performans isteyenler, 301 hp güç çıkışı ve 362 Nm tork sağlayan 3.5 litrelik V6 versiyonunu da tercih edebilirler. Hem 2.5 litre hem de 3.5 litrelik versiyonlar, hibrit sistemde sunulmaya devam edilen CVT ile birlikte yeni sekiz vitesli otomatik şanzımanla da çalışabiliyorlar.

 

Toyota, yeni Camry'nin hibrit versiyonunun, şehir içi 5.5 l/100 km, şehir dışı 5.3 l/100 km, ortalama 5.4 l/100 km yakıt tüketimi ile sınıfının en iyi yakıt ekonomisini sunduğunu söylüyor. Hibrit sistemi şimdi daha hafif ve daha kompakt Güç Kontrol Birimi'ne sahip, ayrıca yenilenen bir DC-DC dönüştürücü ve sürüş koşullarına bağlı olarak motor frenlemesini sınırlayan yeni Otomatik Kayma Kontrolü özelliğini alıyor.

 

Sürüş yardım sistemleri oldukça çeşitli ve yaya tespiti, çarpışma önleyici sistem, dinamik radar hız kontrol sistemi, şeritten ayrılma uyarısı ve direksiyon asistanı, ayrı arka çapraz trafik freni ve benzeri özellikleri içeriyor.

 

İç kabinde Toyota'nın yeni Entune 3.0 bilgi-eğlence sistemi bulunuyor, ayrıca V6 modelleri Connected Navigation Scout sistemini de alıyor. Yeni bilgi-eğlence sistemi, uzaktan başlatma ve kapı kilidini açma özelliği, aracın yerini bulma, araç durumu bildirimleri, konuk sürücü takibi ve bir WiFi erişim noktası gibi özelliklerle birlikte geliyor.

 

Yeni 2018 Toyota Camry fiyatları baz L modeli için 23.495 $, V6 modelleri için ise 34.400 $ 'dan başlayacak. Yeni Camry Hybrid versiyonun fiyatı ise 27.800 dolar.

Son Güncelleme : 24 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo