Tour de France, Skoda Karoq ile açılıyor

Ototeknikveri     22 Haziran 2017 04:53

Skoda’nın yeni kompakt SUV’si ilk kez Tour de France yarışlarının açılışında yollara çıkıyor. Skoda Karoq, yarışlar boyunca üç takımın servis aracı olarak görev yapacak. Skoda firması 14 yıldır Tour de France’nin resmi partneri.

Tour de France, Skoda Karoq ile açılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

104. Tour de France’nin birinci ayağı 1 Temmuz’da Düsseldorf’tan başlayacak. Skoda Karoq yarışların startını verecek. Yeni kompakt SUV, 14 kilometrelik parkurlarda servis aracı olarak görev yapacak. İki adet beyaz ve bir adet çelik grisi Skoda Karoq SUV, Dimension Data (Güney Afrika), Lotto Jumbo (Hollanda) ve Lotto Soudal (Belçika) takımlarına eşlik edecek. Skoda Karoq’un Stokholm’deki dünya prömiyerini takiben, bu yeni SUV’nin ilk yollara çıkışı olacak. Skoda dünyanın en büyük bisiklet yarışı Tour de France’nin 14 yıllık partneri. 22 takımdan 198 bisikletçi 104. Tour de France için 3540 kilometre yol yapacak. Yarış 30 yıldır ilk kez Almanya’da başlayacak. 1987 yılında Berlin’de yapılan açılışın ardından bu kez 1 Temmuz 2017’de yarışlar Düsseldorf’ta start alacak.

 

Skoda Karoq’un duyusal ve dinamik tasarımı yarışların başlangıcı için oldukça ideal. 6 vitesli manuel ve 7 vitesli DSG şanzımanları ile Karoq yarış bisikletleri kadar çok vitese sahip olmasa da, Dinamik Şasi Kontrolü (DCC), üç farklı sürüş modu ve elektromekanik servo direksiyon yolda dinamik bir performans kazandırıyor. Otomobilde güç çıkışları 85 kW (115 hp) ile 140 kW (190 hp) arasında değişen beş motor seçeneği var. Cömert genişlikteki iç kabin yarışlar için gerekli malzemeleri ve destek personelini taşıyacak kapasiteye fazlasıyla sahip. WiFi erişim noktası sayesinde bağlanabilirlik de en üst seviyede ve yolcular daima çevrimiçi olabiliyor. Karoq aynı zamanda dijital kontrol paneli sunan ilk Skoda. Kontrol paneli kokpitteki araçları ayrı ayrı ayarlamaya ve görüntülemeye imkan veriyor. Diğer özelikler arasında “sanal pedal” da bulunuyor. Sanal pedal sayesinde bagaj kapağı arka tamponun altına doğru hafifçe bir ayak hareketi ile açılıp kapatılabiliyor. 

Skoda ve Tour de France arasındaki yakın ilişkinin uzun bir tarihi var. 122 yıl önce firmanın kurucuları Vaclav Laurin ve Vaclav Klement işe bisiklet üretimiyle başladılar, daha sonra motorlu arabalara geçtiler. Bisiklet yarışları Skoda’nın sponsorluk stratejisinde bir dönüm noktası. Tour de France ve İspanya’daki Vuelta a España’nın yanı sıra, firma başka uluslararası ve ulusal bisiklet yarışlarını ve pek çok popüler spor etkinliğini de destekliyor.

Son Güncelleme : 24 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo