Yeni Audi A8'e bakış

Ototeknikveri     22 Haziran 2017 06:48

Yeni nesil A8 modelini gün yüzüne çıkarmaya hazırlanan Audi, aracın detaylarını bir bir açıklıyor.

Yeni Audi A8'e bakış
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Audi A8, yolda çok yönlü bir performans sergilediğini kanıtlıyor. Aktif süspansiyonuyla, beklentileri yüksek müşterilere, kusursuz ve yumuşak bir biniş deneyimi ile şoförlü sürüş konforunda bir sedan sunuluyor. Sürüş meraklısı, hevesli otomobil sahipleri ise, yeni Audi A8 ile sportif sürüşün keyfini çıkartabilir. Bu esneklik, ana elektrik sistemi olarak ilk kez kullanılan 48 voltluk elektrik sistemine dayanan yeni aktif süspansiyon sayesinde mümkün kılınıyor. Yeni Audi A8, 11 Temmuz'da Barselona'daki Audi Zirvesi'nde ilk kez dünya çapında tanıtılacak.

 

Audi A8 üzerindeki tamamen yeni aktif süspansiyon, her bir tekerleği ayrı ayrı süren ve mevcut yol koşullarına uyum sağlayan tam aktif, elektromekanik bir süspansiyon sistemi. Her tekerleğin 48 voltluk ana elektrik sistemi tarafından çalıştırılan bir elektrik motoru var. İlave bileşenler arasında ise dişliler, dahili burulma çubuğuyla bir döner tüp ve bir bağlantı rotu aracılığı ile süspansiyona 1100 Nm tork uygulayan kol bulunuyor. 

Ön kamera sayesinde, lüks sedan yoldaki tümsekleri daha erken tespit ederek aktif süspansiyonu öngörülen şekilde ayarlıyor. Araba yoldaki tümseğe ulaşmadan önce, Audi tarafından geliştirilen önizleme işlevi aktüatöre doğru miktarda hareket iletiyor ve süspansiyonu etkin bir şekilde kontrol ediyor. Süspansiyon bu şekilde doğru zamanda tepki veriyor, neredeyse tamamen titreşimleri ve sarsıntıları ortadan kaldırıyor. Bu karmaşık işlem sadece birkaç milisaniye alıyor, kamera yol yüzeyinin durumu hakkında saniyede 18 kez bilgi üretiyor. Elektronik şasi platformu (ECP) yol yüzey bilgilerini işliyor ve tüm süspansiyon bileşenlerini hemen hemen gerçek zamanlı olarak kontrol ediyor. A8 için hassas ayarlanmış hava süspansiyonuyla birlikte, yenilikçi süspansiyon konsepti bu şekilde tamamen yeni bir sürüş deneyimi sunuyor. Yüksek konfor seviyesinden bağımsız olarak, yeni lüks sedan dinamik bir sürüş stili ile de yola yakın oturuyor.

Aktif süspansiyon özellikle viraj alırken yuvarlanma hareketlerini etkiler ve en aza indirir ve örneğin frenleme veya hızlanma sırasındaki vurmaları, sarsıntıları önler. Müşteri, aracı kontrol altında tutarken dinamik olarak sürebilir veya arkada rahatsız edilmeden çalışabilir.

 

Dinamik dört çekişli sürüşteki kıvraklık ve stabilite arasındaki çatışma, arka akstan sürüşteki inovatif yaklaşım sayesinde gideriliyor, sürüş karakteristikleri sportif ve direkt kalırken stabiliteyi de garantiliyor ve direksiyon hissi konfordan yoğun geribildirime kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor. A8’in dönüş çapı bir A4’den daha küçük.

Audi pre sense 360 güvenlik sistemiyle birlikte, yeni Audi A8 pasif güvenliği yeni bir seviyeye çıkarıyor. Sistem merkezi sürüş yardımı kontrolöründe (zFAS) ağ oluşturan sensörleri kullanarak otomobilin etrafındaki çarpışma risklerini tespit ediyor. Kaçınılmaz bir yan darbe durumunda (25 km/s üzeri hızlarda) süspansiyon aktüatörleri yarım saniye içinde kaportayı darbe alan taraftan 80 milimetreye kadar yükseltiyor. Sonuç olarak, çarpışma lüks sedan otomobilin daha da güçlü kısımlarına, örneğin yan etekler ve zemin yapısına yöneliyor. Bu sayede sürücü ve yolcular üzerindeki baskı kaportanın yükseltilmediği yan darbelere kıyasla %50’ye kadar azalıyor.

Son Güncelleme : 23 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo