Yeni Subaru platformu sınıf lideri güvenlik teknolojileriyle Avrupa’yı hedefliyor

Ototeknikveri     23 Haziran 2017 01:17

Subaru satışları Avrupa piyasasının sadece %0.3’ünü temsil ediyor. Firma yeni platformu ile yeni müşteriler kazanmayı umuyor.

Yeni Subaru platformu sınıf lideri güvenlik teknolojileriyle Avrupa’yı hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Subaru sınıf lideri yeni güvenlik teknolojileri sağlayan yeni platformu ile Avrupa’daki imajını canlandırmayı umuyor. Marka ayrıca 2018 yılı sonunda yeni nesil bir hibrit model çıkartacağını açıkladı. 2019’da ise küçültülmüş bir turboşarjlı motor piyasaya sunulacak. 2020 yılında Subaru ilk elektrikli modelini çıkartacak. Mühendisler elektrikli otomobil üzerinde çalışmaya başladıklarını, modelin mevcut model üzerine geliştirileceğini ancak pil konumunun yeterince güvenli olmasını sağlamak için çarpışma testlerini sürdürdüklerini belirtiyorlar. Subaru ise önümüzdeki bir kaç yıl içinde otonomiye geçeceğini, bu teknoloji için Eyesight stereo kamera sistemini kullanacağını belirtiyor. ABD’de ve dünyada 1 milyonun üzerinde satışla rekor kırsa da, Subaru Avrupa’da sadece 40.600 adet otomobil sattı. Bu da firmanın patlama yaşayan SUV piyasasında %0.8, genel piyasada %0.3 pay sahibi olduğu anlamına geliyor.

 

Subaru yeni platform ile çıkartacağı yeni modellerinin satışlarını daha da canlandırmak için bir dönüm noktası oluşturacağını umuyor. Bu platform ilk olarak yeni XV küçük SUV’de kullanılacak. Model gelecek yılın başlarında Avrupa’da piyasaya çıkacak, yeni Impreza ve yeni nesil Forester da bu modeli takip edecek. Avrupa’da dev yedi koltuklu Subaru Ascent SUV’nin sunulup sunulmayacağına ilişkin henüz bir haber yok. 

 

Firmanın en kıdemli tasarım mühendislerinden Atsushi Nakashima, Global Platform’un “lüks seviyede” kalite sunacağını, bazı önemli alanlarda doğrusal stabilite ile özellikle yüksek hızlı sürüşte yorucu direksiyon düzeltmelerine ihtiyacın ortadan kalkacağını, ayrıca vibrasyonun azaltılması için direksiyonda ve zeminde önlemler alındığını belirtti.

Resim: Subaru Eyesight teknolojisi

 

Platform 2025 yılına kadar çıkacak çarpışma dayanıklılığı standartlarına uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Impreza ABD versiyonları şimdiden özel tasarlanmış B sütunları ve 1.4 mm – 2.75 mm arası duvar kalınlığı ile geliyor, böylece yolcuları daha iyi koruyor. 

 

Belçika’daki teknik bir sunumda, Subaru yeni Impreza’nın 2.5 tonluk bir taşıtla saatte 90 km hızla çarpıştığı bir video gösterdi. Otomobilin boksör motoru yolcu kompartmanını etkilemek yerine zeminin altına kayıyor ve ön yapı ezildiği halde kapılar çok az etkileniyor ve hala açılabiliyor.

 

Subaru aynı zamanda Japonya’nın en kuzeydeki adası Hokkaido’da yeni bir test pisti açtı. Bu tesis sürüş yardım teknolojileri geliştirmek için kullanılacak.

 

Yeni platformun teknolojik özellikleri

Resim: Subaru'nun üst düzey güvenlik sunan yeni mimarisi

Yeni Global Platform zeminin altındaki 6 yapısal bölümle geliştirildi, daha önceki platformda 4 bölüm bulunuyordu. Ön süspansiyon kuleleri artık daha alçak A sütununa bağlanmış, ayrıca noktalı kaynağa ek olarak yapıştırıcılar da kullanılmış. Subaru platform sağlamlığında büyük gelişme kaydedildiğini belirtiyor. Torsiyonel sağlamlık %70, ön süspansiyon sağlamlığı %70, ön kaporta yanal sağlamlığı %90, arka alt şasi sağlamlığı %100 artırılmış. Bu sayede konforlu ancak sağlamlık hissi de veren bir biniş deneyimi yaşanıyor.

Subaru’nun iddiasına göre otomobilin dönüş yanıtı 0.1 saniye geliştirilmiş ve bu gelişme sürücü tarafından hissedilebiliyor. Yeni mimari aynı zamanda darbelerde %40 daha fazla enerjiyi absorbe edebiliyor yani çarpmanın etkisini azaltıyor. Yeni platformda yaya güvenliği de artırılmış, bunun için pahalı bir açılır kaput yerine “kaput hava yastığı” kullanılıyor. Hava yastığı kaputun arka kısmından açılarak A sütunlarının temelini de koruyor. Subaru’nun Eyesight kamera sistemi dijital kameralardaki yüz tanıma özelliğine benzer şekilde hareketli objeleri tanıyabiliyor. Sistem arkadan çarpmaları %83 oranında, yayalarla çarpışmayı %52 oranında azaltıyor (firmanın kendi istatistiklerine göre). Japonya’da Eyesight, trafik sıkışıklıklarında hızlanma, fren ve direksiyonu da kontrol edebilen Touring Assist fonksiyonu ile birlikte sunuluyor.

Son Güncelleme : 23 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo