Volkswagen 5 yeni elektrikli model üzerinde çalışıyor

Ototeknikveri     25 Haziran 2017 01:03

Volkswagen Dieselgate skandalının ardından umudunu elektrikli otomobillere bağladı. Yeni bir fotoğraf firmanın 5 yeni elektrikli model üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

Volkswagen 5 yeni elektrikli model üzerinde çalışıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma yeni MEB platformu üzerinde geliştirilen modelleri 2020’den itibaren piyasaya sunacak. İlk olarak Avrupa’da I.D. konseptinin üretim versiyonu gelecek. 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan konsept beş kapılı bir hatchback. Modelde 170 PS (125 kW) elektrikli motor bulunuyor. Otomobil 400 – 600 km arası elektrikli sürüş mesafesine sahip ve 8 saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Üretim modelinin fiyatı üst donanım seviyelerinden bir Golf ile benzer olacak. Geçen yıl Şanghay Otomobil Fuarı’nda tanıtılan I.D. Cross konseptinin üretim modeli de önümüzdeki yıllarda karşımıza çıkacak. Henüz detaylar bilinmiyor ancak konsept 83 kWh lityum-iyon pil ve iki elektrikli motora sahipti. Bu sistemle dört çekişli otomobil toplam 306 PS (225 kW) güç çıkışı ve 500 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor.

 

I.D. AEROe ve I.D. Lounge modelleri ise gizemlerini koruyor. Bunlar ABD ve Çin’e özel olacak. Henüz resmileşmedi ancak AEROe sportif bir sedan ya da coupe, Lounge ise crossover ya da MPV olabilir.

 

I.D. Buzz konseptinin üretim versiyonu da Volkswagen’in yeni serisinde yer bulacak. Retro stiline rağmen konsept son derece yüksek teknolojili iki elektrikli motor ve toplam 374 PS (275 kW) güç çıkışı ile geliyor. Bu sayede dört çekişli model 5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor ve maksimum hızı 160 km/s. 

Son Güncelleme : 26 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo