RS modelleri arasındaki gran turismo: Yeni Audi RS 5 Coupe

Ototeknikveri     25 Haziran 2017 11:00

Audi RS 5 Coupé (ortalama yakıt tüketimi 8.7 l/100 km, CO2 emisyonları 197 g/km) atletik gücü uyumlu estetik ve pratik günlük kullanımla birleştiriyor. Yeni geliştirilen 2.9 TFSI bi-turbo motor 331 kW (450 hp) gücünde ve 600 Nm tork üretiyor. Standart quattro sürüş gücü dört tekerleğe de dağıtarak iyi çekiş, dinamizm ve stabiliteyi garanti ediyor. Otomobil ayrıca inovatif multimedya çözümleri ve akıllı sürüş yardımları ile de dikkat çekiyor.

RS modelleri arasındaki gran turismo: Yeni Audi RS 5 Coupe
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İkinci nesil Audi RS 5 Coupe, Audi’nin RS tasarım dilinin son örneği. Audi Sport GmbH CEO’su Stephan Winkelmann yeni modeli şöyle tanımlıyor; “Yeni Audi RS 5 Coupe, Audi Sport’un RS modelleri arasındaki gran turismo. Yüksek performanslı coupe, şık estetiği pratik günlük kullanımla brileştiriyor. Otomobilin V6 bi-turbo motoru tepeden tırnağa geliştirildi ve yüksek verimlilikle birlikte daha iyi performans sunuyor.” Tasarımcılar RS 5 Coupe için Audi 90 quattro IMSA GTO’nun yarış özelliklerinden ilham aldılar. RS modellerinin tipik bir özelliği olan bal peteği şeklindeki dev hava girişleri otomobilin ön kısmını karakterize ediyor. Tek çerçeveli ön panjur temel modeldekinden çok daha geniş ve düz. Farların yanında ilave hava giriş ve çıkışları bulunuyor. Renkli çerçeveler opsiyonel Matrix LED farlara özgün bir kimlik kazandırıyor. Yan eteklerdeki quattro kabartmaları, 15 mm genişletilmiş tekerlek kemerlerini vurguluyor. Standart olarak 19 inç alüminyum tekerlekler sunulurken, 20 inç tekerlekler ise opsiyonel olarak alınabiliyor. Özel RS difüzör kaplamaları, RS egzoz sisteminin oval egzoz boruları ve yüzeye monte edilmiş spoyler ağzı modelin sportif havasını pekiştiriyor. 4723 milimetre uzunluğundaki yeni RS 5 Coupe önceki modelden 74 milimetre daha uzun.

Audi’nin tepeden tırnağa geliştirdiği 2.9 TFSI V6 bi-turbo motor güç ve verimlilikte keskin bir artış sağlıyor ve dolgun bir RS sesi veriyor. Motor 331 kW (450 hp) gücünde, maksimum tork ise 1900 – 5000 rpm aralığında 600 Nm (Daha önceki modelin tork değeri 170 Nm). A5 ailesinin en üst modeli sadece 3.9 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkabiliyor, maksimum hızı ise 250 km/s. Opsiyonel RS dinamik paketi ile hız sınırı 280 km/saat’e kadar çıkıyor.

2.9 TFSI motorun her iki turboşarjı da motorun V kısmı içinde, ortada konumlandırılmış ve her bir turboşarj tek silindir sırasına güç veriyor. Merkezi direkt enjeksiyonlu B-döngüsü yanma işlemi RS ailesinde verimlilikte yeni bir seviyeyi temsil ediyor. V6 bi-turbo motor 100 kilometrede 8.7 litre yakıt tüketiyor, C02 emisyonu ise kilometre başına 197 gram. Bu değerler önceki modele göre %17 daha fazla verimlilik anlamına geliyor. Yeni RS 5 Coupe modelinin ağırlığı da önemli ölçüde azalmış. Otomobil 1655 kg ağırlığında (öncekinden 60 kg daha az). Görülebilir giber yapı ile karbon çatı da opsiyonel olarak sunuluyor.

 

Bi-turbo motorun gücü sportif, vites geçiş zamanları optimize edilmiş sekiz vitesli tiptronic şanzıman ile quattro kalıcı dört çekişli sürüş sistemine - kendini kilitleyebilen merkezi diferansiyel ile birlikte - aktarılıyor. Sürüş gücü akslar arasında 40:60 oranında asimetrik şekilde dağıtılıyor. Optimum çekiş ile dinamik sürüş ve olabilecek en yüksek seviye güvenlik gaeantileniyor. Audi Sport’un yeni modeli aynı zamanda opsiyonel arka spor diferansiyel ile geliyor. 

Ön aksta yenilenen beş bağlantılı yapı kullanılmış. Arkada yine beş bağlantılı süspansiyon önceki modeldeki trapezoid bağlantılı süspansiyonun yerini alıyor. Bu sayede sportif sürüş özellikleri ve kıvraklık elde ediliyor, ayrıca konfor sağlanıyor. Standart RS spor süspansiyon ile yeni RS 5 Coupe temel modelden 7 milimetre daha alçak. Alternatif olarak, Audi Sport aynı zamanda Dinamik Biniş Kontrolü (DRC) ile RS spor süspansiyon, seramik frenler ve özel RS dinamik direksiyon da sunuyor. Sürücüler Audi Drive Select sistemi ile sürüş deneyimlerini kişiselleştirebiliyor, daha bireysel, dinamik ya da konforlu hale getirebiliyor. 

 

Siyan rengin hakim olduğu iç kabin olağanüstü yüksek standartlar ve spor donanım ile dikkat çekiyor. RS spor koltuklar opsiyonel olarak bal peteği desenli lüks Nappa deri döşeme ile alınabiliyor. Düz dipli RS çok fonksiyonlu spor deri direksiyon da otomobilin iç kabinindeki lüks havayı pekiştiriyor. Direksiyon simidinde, ön koltukların sırtlarında ve vites kolunda RS logoları bulunuyor. Özel RS ekranlar Audi sanal kokpit konsepti içinde lastik basıncı, tork ve g-kuvveti gibi bilgileri gösteriyor. Bir vites geçiş lambası ise sürücüyü devir limitine ulaşıldığında vites büyütmesi için uyarıyor. RS tasarım paketi sportif kırmızı rengi orta konsola, kol koyma yerlerine, emniyet kemerlerine ve RS logolu yer paspaslarına getiriyor. Direksiyon, selektör kolu ve diz koruyucular Alcantara deri ile kaplanmış. Audi Exclusive Sonoma yeşil tasarım paketi ise iç kabini kontrast renkte dikişler ile daha da zenginleştiriyor.

Kapsamlı bir dizi multimedya seçenekleri kabindeki herkesi eğlendiriyor. Opsiyonel olarak, MMI navigasyon ve MMI touch Audi connect modülü ile birlikte geliyor. Bu modül yeni RS 5 Coupe otomobilin LTE teknolojisi ile internete bağlanmasını sağlıyor. Audi connect SIM sayesinde üç yıl boyunca Avrupa çapında ücretsiz roaming hizmetinden faydalanılabiliyor. Yolcular kendi mobil cihazlarından Wi-Fi erişim noktası seçeneğiyle internete girebiliyor. Audi akıllı telefon arayüzü Apple Car Play ve Android Auto desteği ile istenen uygulamalar MMI menüsüne aktarılabiliyor. Ses kontrolü, ücretsiz metin arama fonksiyonu ve çok fonksiyonlu direksiyon sayesinde kullanım kolay ve sezgisel. Orta konsoldaki dokunmatik ped zoom, kaydırma ve karakterlerin girişi için kullanılabiliyor. “Head-up display” gibi yüksek teknolojiler ve 30 farklı sürüş yardım sistemi de otomobilde güvenlik, konfor ve verimliliği geliştiriyor. Bu sistemler arasındaki akıllı etkileşimler otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım oluşturuyor. 

 

Yeni yüksek performanslı coupe Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde bu ay bayilere ulaşıyor. Otomobilin giriş fiyatı 80.900 euro.

Son Güncelleme : 26 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo