Jaguar XE, XF VE F-PACE için yeni 300 hp benzinli motor

Ototeknikveri     27 Haziran 2017 04:53

Jaguar, XE ve XF sedanlarda ve F-PACE performans odaklı SUV modellerinde kullanacağı verimli ve güçlü yeni 300 hp Ingenium benzinli motoru tanıttı.

Jaguar XE, XF VE F-PACE için yeni 300 hp benzinli motor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üçlü Jaguar modelleri şimdi verimli ve güçlü yeni 300 hp Ingenium benzinli motor ile kullanılabilecek. Yeni 2.0 litrelik dört silindirli turboşarjlı motor, zahmetsiz hızlanma için 400 Nm tork üretiyor. Gelişmiş motor teknolojisi ile XE, XF ve F-PACE modelleri 6.0 saniyeden daha kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabilecek. Son teknolojiye sahip motor, Jaguar'ın performans ve verimliliğini artırıyor. Jaguar XE arkadan çekişli modelde CO2 emisyonları 153 g/km'ye kadar düşerken, otomobil 6.6 l/100 km yakıt tüketiyor. 

2.0 litrelik dört silindirli Ingenium benzinli motor, olağanüstü hızlanma için 400 Nm tork üretiyor. 7.7 l / 100 km yakıt ekonomisi sağlayan motorla Yılın En İyi Otomobili (F-PACE) 0-100 km / saat hıza 6.0 saniyede çıkabiliyor.

Jaguar XF business sedanda yeni motor dört çekişli sürüş sistemiyle 5.8 saniyede 100 km/s hıza çıkabiliyor. 163g / km CO2 emisyonu ve 7.2 l / 100km yakıt ekonomisi ile yeni Ingenium motor, etkileyici bir verimlilik sağlayan geleneksel Jaguar performansını sunuyor.

 

XE spor sedan için, yeni motor daha da etkileyici rakamlar sunuyor. 4x4 sürüş sistemiyle sadece 5.5 saniyede 100 km/s hıza çıkan otomobilin CO2 emisyonları 157 g(km, yakıt tüketimi ise 6.9 l/100 km. 

Ingenium motor ailesinin kapsamını genişleterek Jaguar müşterilerine her zamankinden daha fazla seçenek sunuyor. Yeni 300 PS benzinli motor, Jaguar adına yakışır bir performans sergilerken, son teknolojiye sahip egzoz ve yenilikçi supap mekanizması tasarımı sayesinde gelişmiş yakıt ekonomisi sunuyor. Bu temiz ve verimli motor, XE, XF ve F-PACE modellerinin gelişmiş hafif alüminyum şasi yapısını mükemmel şekilde tamamlıyor.

 

Jaguar Land Rover'ın gelişmiş ZF sekiz ileri vitesli otomatik şanzımanıyla eşleştirilmiş bu güç aktarma organı, kesintisiz vites değiştirmeler ve olağanüstü kıvrak tepkiler ile istisnai kusursuzlukta bir hızlanma sunuyor. XE ve XF sedan modelleri için, müşteriler arkadan ve dört tekerlekten çekişli sistemler arasından seçim yapabiliyorlar.

Güçlü yeni motorun piyasaya sürülmesi, XE, XF ve F-PACE'in aldıkları bir dizi güncellemenin en sonuncusu. Bu yılın başlarında gelişmiş Ingenium motor serisi, 2.0 litre dört silindirli benzinli motorun 200PS (XE ve XF) ve 250PS sürümlerini de içerecek şekilde genişletildi. 240 PS 2.0 litre dört silindirli ikiz turbo dizel de piyasaya sürüldü.

2018 mocellerinde XF ve XE için jest kontrollü bagaj kapağı ve Jaguar'ın Configurable Dynamics teknolojisi gibi ek kolaylık özellikleri de bulunuyor. Bu, sürücülerin otomatik şanzıman, gaz ve direksiyon ayarlarını kişisel tercihlerine göre kişiselleştirmelerini sağlıyor.

 

Her üç model de, Forward Vehicle Guidance ve Forward Traffic Detection gibi en yeni güvenlik teknolojilerinden yararlanıyor.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo