Yeni SEAT Arona Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     28 Haziran 2017 02:19

Yeni SEAT Arona çıktı. SEAT'ın en yeni ürünü, 250 uluslararası gazetecinin önünde, Barselona'daki bir medya etkinliği sırasında ilk kez ortaya çıktı. Yeni SEAT Arona, Eylül ayında Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı'nda da yer alacak.

Yeni SEAT Arona Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni SEAT Arona, makyajlı Leon ve yeni İbiza'dan sonra 2017'de İspanyol markasının çıkardığı üçüncü yeni ürün. Yeni model firmanın tarihindeki en büyük ürün atağı kapsamında geldi. Aynı ürün atağı ile birlikte Ateca ve yeni bir büyük boyutlu SUV de sunulacak. Yeni SEAT Arona, ATECA'nın küçük kardeşi olarak SUV serisinde yer alıyor. Otomobil şehir içinde kompakt boyutlarının avantajından faydalanırken şehir dışında ise crossover özellikleri ve konforu sunuyor. Otomobil hem hafta içi günlük kullanıda, hem de haftasou maceralarında şık, geniş, ferah, pratik, konforlu, sağlam, sportif ve verimli. Tüm bunlar, üst segmentlerden gelen güvenlik ve bağlantı teknolojileri, geniş kapsamlı kişiselleştirme seçenekleri, sportif dinamizm ve özgün bir tasarımla birleşiyor. Sadece İspanya'nın en büyük üretim hacmine sahip fabrikası Martorell'de üretilen Arona, SEAT için markayı güçlendirmede ve satışları artırmada önemli bir rol oynayacak.

SEAT Başkanı Luca de Meo yeni Arona ve firmasının ürün atağı için şunları söylüyor: 

"SEAT'da oldukça iyi bir devamlılık tutturduk. En büyük ürün atağımız ile, 2.5 yıl içinde büyük SUV modelimiz piyasaya ulaştığında her 6 ayda bir yeni model çıkartıyor olacağız. SEAT Ibiza ve Arona için 900 milyon euro yatırım ve Ar-Ge harcaması yaptı. Bu yatırımlar 2015 - 2019 periyodundaki 3.3 milyar euro'luk toplam yatırımın bir parçası. Yeni Ibiza'nın ticari lansmanı bu ay gerçekleşiyor, Arona'nın prömiyeri ise Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yapılacak." 

 

Yeni SEAT Arona, SEAT'ın 2015'ten bu yana dört kat büyüyen A0 kompakt crossover segmentindeki ilk modeli.

Kendini belirli bir kategoriye sokmaktan uzak olan Arona, çok yönlülük ve esneklik konusunda adeta ders veriyor. Kompakt boyutu, yüksek sürüş konumu ve modern tasarımıyla sağladığı kontrol hissi sayesinde, Arona günlük şehir içi sürüş için mükemmel bir otomobil ancak eğlenceli ve maceracı tarafını göstermekten de korkmuyor. Cesur crossover görünümüne ek olarak, Arona sadece herhangi bir araba değil; bunun çok daha ötesinde. 

Yeni SEAT Arona, heyecan, özgünlük ve işlevsellik hissi arayan sürücüler için tasarlandı. Yaşın sadece bir sayıdan ibaret olduğuna inanan müşteriler için Arona, hem şehir hem de şehir dışında kusursuz çalışan, teknolojiyle donatılmış, rahat, ferah, emniyetli, dinamik ve her türlü yaşam tarzına uyan bir otomobil. Otomobilin içine giriş çıkış kolay bir araba, bagaj da son derece geniş kapasiteli ve uyumlu planlanmış. 

 

Her zaman macera için hazır

Pasif güvenlik söz konusu olduğunda Yeni SEAT Arona, günümüzde çok daha zorlayıcı bir ortamda en üst düzeyde performans sergiliyor.

 

Araştırma ve Geliştirme Başkan Yardımcısı Dr Matthias Rabe, "Yeni SEAT Arona'nun dinamik davranış, konfor, güvenlik ve en son teknoloji ile müşterilerimizin mevcut taleplerine mükemmel bir cevap verdiğinden eminiz. Bu segmentte bir kez daha yeni standartlar belirliyoruz" diyor.

 

Yeni SEAT Arona, Ön Bölge Asistanı, Uyumlanabilir Seyir Kontrolü, Dur ve Git (ACC ve DSG şanzıman ile birlikte), Yokuş kontrolü, Yorgunluk Algılama, Yağmur ve Far Sensörleri, Zincirleme Kaza Freni, Anahtarsız Giriş ve Başlatma, hassas ve yüksek kaliteli arka kamera, ayrıca diğer SEAT modellerinden tanıdığımız ve sevdiğimiz tüm sürüş ve bilgi-eğlence sistemlerine sahip. 8 inç siyah panel dokunmatik ekran ve GSM sinyal yükselticili kablosuz şarj cihazı, opsiyonel Arka Trafik Uyarısı, Kör Nokta Algılama ve paralel ve açılı park etme için Park Asistanı ise otomobilin diğer özellikleri arasında.

 

Boyutlar

SEAT Arona, 4143 mm uzunluğunda, yani yeni Ibiza'dan 79 mm daha uzun. Ancak Arona 99 mm daha yüksek olduğu için asıl fark yüksekliğinde. Sonuç olarak, Yeni SEAT Arona, her koşulda mükemmel sürüş ve konforlu bir iç kabinin yanı sıra 400 litrelik bir kapasiteye sahip daha büyük bir bagaj sunuyor. Bir diğer önemli özellik, koltuk yastığının 52 mm daha yüksek olması ve ikili bir avantaj sağlaması: Birincisi, trafiği daha iyi görmek için daha yüksek bir sürüş konumu; ikincisi, arabadan inip çıkmanın daha kolay olması. Yolcu koltuğu da 62 mm daha yüksek. Baş mesafesi önde 37 mm, arkada 33 mm daha yüksek. Süspansiyon 15 mm yükselmiş, ön cam ise Ibiza'nın camından biraz daha dikey, bu sayede daha geniş bir iç kabin ortamı sağlanıyor. 

MQB A0 Platformu

Ferahlık ve dinamik davranışın büyük ölçüde gelişmesinin anahtarı, Volkswagen Grubu'nun en yeni teknolojisi MQB platformu (Modular Quer Baukasten). MQB A0 platformu, aynı segmentte farklı kaporta tiplerine sahip modellere uygulanabiliyor, daha yüksek üretim esnekliği, daha güvenilir uygulama ve çeşitlilik sağlıyor. Ayrıca aynı platformda farklı dingil açıklığı konfigürasyonları yapılabiliyor. SEAT'ın son yıllardaki yatırımları ve Ar-Ge harcamalarının bir kısmı Martorell fabrikasındaki 1. Hattı yeni MQB A0 platformuna adapte etmek için tahsis edildi ve SEAT, Volkswagen grubunun bu teknolojiyi kullanan ilk şirketi oldu.

 

Her zaman bağlantıda ve stil sahibi

Bağlantı açısından, Arona, Apple Car Play, Android Auto ve Mirror Link özelliklerine sahip. Ayrıca yeni SEAT Arona, 6 lüks hoparlör, 300W 8 kanal amplifikatör ve bir subwoofer ile opsiyonel BeatsAudio ses sistemini sunuyor.

Leon, Ateca ve Ibiza gibi yeni SEAT Arona da Reference, Style, FR & Xcellence donanım seviyelerini sunuyor. Arona'da iki renkli (kırmızı ve beyaz) LED ambiyans aydınlatması, aircare filtreli iki bölgeli klima kontrolü ve otomobilin önünde çekici renkler ve mükemmel aydınlatma ile üçgen farlar da bulunuyor. Arka lambalar da LED teknolojisine sahip, ayrıca çift arka lambalar sayesinde otomobil görsel genişlik kazanıyor. FR modelinde iki modlu süspansiyon ve dört farklı modla (Normal, Spor, Eko, Bireysel) SEAT Drive Profile sistemi sunuluyor. Müşteriye kolaylık sağlamak için Arona'da opsiyonel ekipman paketlerle gruplandırılmış. 

 

Kaliteden ödün vermeden çok amaçlı kullanım

Duyusal açıdan bakıldığında, Arona, sürücülerin bir zamanlar üç kapılı modellerde aradıkları heyecanı, bir aile otomobilinin sunduğu alan genişliği avantajıyla ve güçlendirilmiş kapasiteyle sunuyor. Arona, Ateca ile de bazı özelliklerini paylaşıyor. Arona'nın güçlü görünümlü ön kısmı, Ateca ile aynı yapıyı izliyor ve üç boyutlu bir görünüm sağlıyor. Ayrıca bagaj kapağındaki plaka, daha güçlü bir tampon tasarımı sağlıyor ve arabayı görsel olarak yükseltiyor.

 

SEAT Tasarım Direktörü Alejandro Mesonero, "Yeni SEAT Arona'ya, bir crossover otomobilin özgün havasını vermek, günlük yaşam için dayanıklı bir otomobil sunmak istedik. Bu yüzden otomobilin tamponlarında, tekerlek kemerlerinde, koyu renkli plastik yan eteklerinde bu kadar güçlü koruma, bir portbagaj ve ayrıca tamponların altlarında alüminyum görünümlü koruyucular yer alıyor." diyor. Bütün bunlar otomobili daha sağlam ve daha yüksek gösteriyor. 665 daha geniş çaplı tekerlekler de otomobilin yüksek görünmesine katkı sağlıyor. 

Yeni SEAT Arona çok etkileyici. Portbagajın yanı sıra, çatı özellikleri arazi araçlarının estetiğini yansıtıyor. Arona'da diğer yeni SEAT otomobillerinde kullanılan yeni tasarım dili ile bir çok ortak nokta var. Kuşkusuz bu araba kendi karakterine sahip. İç kabinde de, yeni SEAT Arona'nın algılanan kalitesi açısından yapılan iyileştirmeleri vurgulamak için ayrıntılara özel dikkat gösterildi.

 

Yüksek konsol konsepti, sürücünün sürüş esnasında gözünü yoldan ayırmasına gerek bırakmayarak konfor ve güvenli artırıyor. Sürücü koltuğuna özellikle dikkat edilmiş ve tüm aletler sürücüye doğru yönlendirilmiş. Her şey kolay erişilebilecek şekilde konumlandırılmış. Koltuklar daha rahat ve hem konfor hem de koruma hissi sağlıyor. Kumaşlar, renkler ve renk tonları kişiselleştirme için pek çok olanak sunan Yeni SEAT Arona'ya özel. Örneğin konsol, ön panel ile uyuşacak şekilde boyanabiliyor.

Bu açıdan, Arona'ynın özelleştirilebilme potansiyeli çok önemli. Müşteriler araçlarını kendi zevklerine göre kişiselletirmekten çok hoşlanıyor ve bu yönde bir talepleri var. Renk bakımından Arona iki bölüme ayrılmış: birincisi alt gövde, diğeri ise çatı, ve A ve C sütunları. Kaporta rengi seçeneklerine "Eclipse Orange" eklendi. Çatı gri, siyah, turuncu veya kaporta rengi ile aynı olabiliyor. 68 olası renk kombinasyonu var. C sütununda göze çarpan husus, Arona'nın crossover görünümünü vurgulamak için sacın içine kazınmış X grafiği. SEAT serisinde yer alan her model dinamik, çok yönlü, teknolojik ve sportif bir karaktere sahipken Arona, bunlara sahip olmasının yanı sıra daha geniş bir iç kabin ve daha geniş kullanım olanakları da sunuyor.

 

Seat Arona Motor Seçenekleri

Arona'nın gücü verimliliği ve güvenilirliğinde yatıyor. Yeni SEAT Arona serisinde mevcut olan tüm motorlar direkt enjeksiyon, turbokompresör ve otomatik durdurma ve çalıştırma sistemi özelliklerine sahip. Aralarından seçim yapılabilecek üç farklı benzinli motor var ve hepsi alüminyum bloğa sahip. Birinci seçenek, beş vitesli manuel şanzımana bağlanan 3 silindirli, 95 PS 1.0 TSI. Aynı motorun altı ileri manuel şanzıman veya çift debriyajlı yedi vitesli DSG şanzıman ile eşleştirilen 115 PS versiyonu da mevcut. Üçüncü seçenek ise, FR modeline özgü ve altı ileri manuel şanzımana bağlanan, aktif silindir ayırma teknolojisine sahip yeni dört silindirli, 150 PS TSI. 

Dizel seçeneklerinde ise, verimli ve güvenilir 1.6 TDI, 95 ve 115 PS ile sunulacak. 95 PS versiyonu beş ileri manuel şanzıman veya yedi ileri DSG ile, 115 PS ise altı vitesli şanzıman ile ile eşleştirilebilir. Son olarak, 2018 yılının ortasında, Sıkıştırılmış Doğalgaz (CNG) kullanan 90 PS 1.0 TSI motor da Arona serisine girecek. SEAT, kompakt crossover sınıfında bu tür bir motor sunan ilk üretici. Ayrıca, bazı pazarlar için manuel ve otomatik şanzımanlı 110 PS 1.6 MPI motor da sunulacak.

SEAT satışları istikrarlı bir şekilde artıyor. Ocak ve Mayıs ayları arasında SEAT 2016 yılının aynı dönemine göre % 13,9 artışla 201.300 araç sattı. Satış büyümesi, SEAT'ın cirosunu yılın ilk çeyreğinde % 20.2 oranında artırarak 2.487 milyar euro'ya ulaştırdı. Geçen yıl, şirket tarihinin en yüksek işletme karını açıkladı. SEAT'in faaliyet kârı geçen yılın aynı dönemine göre % 4.1 artarak 2017 yılının ilk üç ayında 56 milyon euroya ulaştı.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir38306 şu el frenini değiştirin artık otomatik el freni olsun. kol dayamanın arkasında havalandırma ızgarası koyun arkadakiler üşüyor. ön tarafta koltuk ısıtma da olsun. altı kesik direksiyon standart olmalı, iç aydınlatma ambiyans da olmalı. fiyat 200bin

    16 04 2021 03:08 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo