Seat 2020 itibariyle altı yeni otomobil çıkartacak

Ototeknikveri     28 Haziran 2017 05:30

2020 yılına kadar 6 yepyeni modeli sunmaya hazırlanan Seat, öncelikli olarak büyük bir SUV ve elektrikli modeller planlıyor.

Seat 2020 itibariyle altı yeni otomobil çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat 2018 – 2020 yılları arasında altı yeni otomobil çıkartacak. Bunların üçü firmanın bugüne kadar yarışmadığı segmentlerde olacak. İlk model Seat’ın yeni büyük SUV’si olacak. Tasarımı şimdiden tamamlanan model gelecek yılın sonunda piyasaya çıkacak. Volkswagen Grubu’nun elektrikli otomobiller için yeni MEB mimarisine sahip tamamen elektrikli bir model de 2020 yılı için planlanıyor. Üçüncü model ile ilgili ise bilgilerimiz az ancak B ya da C segmentinden crossover stili bir otomobil olması bekleniyor. Barcelona’da yeni Arona’nın lansmanında konuşan Seat Ar-Ge yöneticisi Matthias Rabe “Otomobillerin üçü eski modellerin yerine gelecek, diğer üçü ise tamamen yeni. 2025 yılına kadar devam edecek, piyasaya uygun bir ürün ve lansman planımız var.” dedi.

Seat’ın Skoda Kodiaq’ı temel alacak yedi koltuklu SUV’si 2018’in sonuna kadar çıkacak. Firmanın CEO’su Luca de Meo modeli “Seat markasının amiral gemisi” olarak tanımlıyor. 

 

Firma kısa süre önce bir isimlendirme yarışması açtı. Yarışmaya bugüne kadar – Seat ürünleri 80 ülkede satıldığı halde - 106 ülkeden 130.000 kayıt yapıldı. Bu kayıtların 10.103 adedi benzersiz isimlerden oluştu. Firma Frankfurt Otomobil Fuarı’nda kısa listeyi yayınlayacak ve finale kalanlar Ekim’de halk tarafından oylanacak. Seat 2020’de MEB tabanlı otomobil çıkana kadar elektrikli otomobiller sunmayacak. Rabe, elektrikli otomobillerin uygun fiyatlı ve aile dostu olması gerektiğini söylüyor. Elektrikli otomobil için 500 km sürüş mesafesi hedefleniyor. 

 

Yeni nesil Leon eski modellerin yerine gelecek üç modelden birisi. Rabe bu otomobilin tak-çalıştır hibrit seçeneği ile gelebileceği ipucunu verdi.

Tasarım patronu Alejandro Mesonero’ya göre Leon ayrıca Seat’ın yeni nesil tasarım diline öncülük edecek. Mesonero yeni tasarımın çok iddialı olduğunu, firma için 2012’de Leon ile yeniden canlanmasından daha büyük bir adım olacağını söylüyor. 

 

Gelecek yıl Cupra serisi de yeni bir model ile büyüyecek. Rabe yeni modeli henüz onaylamadı ancak Ateca Cupra olacağı ipucunu verdi. Model pek çok kez casus fotoğrafçılarca görüntülendi. Yeni Cupra’nın dört çekişli ve 200 hp gücünde olması bekleniyor. Rabe yeni modelden umutlarını “Bu segmentte bu sürüş performansına sahip başka otomobil yok. Gerçekten güzel bir otomobil olacak.” şeklinde dile getirdi.

Rabe Cupra ve elektrikli otomobilleri ayrı görmediğini, gelecekte elektrikli Cupra modelleri de göreceğimizi belirtti.

 

Yeni Arona küçük SUV, Nissan Qashqai rakibi Ateca’nın geçen yılki lansmanını ve bu yıl çıkan yeni nesil Ibiza’yı takip ediyor.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo