BMW’nin Spartanburg fabrikası markanın en büyük üretim lokasyonu oldu

Ototeknikveri     28 Haziran 2017 07:24

BMW bugünlerde yeni X3 modelini tanıtmanın heyecanını yaşarken, ABD’nin Güney Karolina eyaletindeki Spartanburg fabrikasının en büyük üretim lokasyonu haline geldiğini de açıkladı.

BMW’nin Spartanburg fabrikası markanın en büyük üretim lokasyonu oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fabrikada 9 binin üzerinde çalışan istihdam ediliyor, firma 2021 yılı itibariyle 1000 yeni çalışan daha almayı planlıyor. BMW 2018 – 2021 yılları arasında 600 milyon dolarlık bir yatırım yapacak ve Spartanburg fabrikasını yeni nesil X modellerinin üretimine hazır hale getirecek. Bu yatırım BMW’nin fabrikayı X7 SUV için hazırlarken harcadığı 1 milyar doların üzerine geliyor. Fabrikada şu an X3, X4, X5 ve X6 modelleri üretiliyor. Üretimin %70’i 140 farklı ülkeye ihraç ediliyor. Bu BMW Grubu’nu mali anlamda ABD’nin en büyük otomobil ihracatçısı yapıyor. 

 

BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Harald Kruger konuyla ilgili “ABD’de bu başarı hikayesini serbest ticaret mümkün kıldı. Serbest ticarete ve açık pazarlara inanıyorum. Bu dünyadaki tüm ticari faaliyetler ve ekonomiler için hayati önem taşıyor. ABD’de insanlara ve işimize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu nedenle etkimizin ve bağlılığımızın artacağına inanıyorum. Sadece Güney Karolina eyaletinde değil önümzüdeki yıllarda tüm ABD’de büyüyeceğiz” dedi.

Kruger’in serbest ticarete vurgu yapması geçtiğimiz günlerde Alman otomobilleri ile ilgili olumsuz yorumlar yapan ABD Devlet Başkanı Donald Trump’a bir eleştiri olarak algılandı.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo