BMW İLE MİNİ'NİN YENİ 1.5 BENZİNLİ VE DİZEL MOTORLARI DETAYLANDI

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:31

Mini yeni nesil Cooper\'da sunacağı yeni motorları detaylandırdı.

BMW İLE MİNİ'NİN YENİ 1.5 BENZİNLİ VE DİZEL MOTORLARI DETAYLANDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önümüzdeki dönemde yeni Mini Cooper modelini yollara çıkarmayı hedefleyen, BMW grubu, aracın teknik detaylarını açıkladı. Bu detaylar arasında öne çıkan ise, bir çok BMW modelinde de kendisine yer bulması beklenen 1.5 litrelik üç silindirli dizel ve benzinli motor seçenekleri yer alıyor. Ayrıca yeni dört silindirli 2.0 litrelik benzinli motorunda içerisinde bulunduğu yenilikler arasında, GPS ve Navigasyon sistemleri sayesinde en uygun vitesi seçen otomatik şanzımandan, yeni direksiyon sistemine bir çok öncü teknoloji yer alıyor. 

TwinPower turbo teknolojisine sahip yeni motorlardan, üç silindirli 1.5 litrelik benzinli ünite, 135 hp güç ve 220 Nm tork üretiyor. 1250 devirden itibaren 220 Nm tork sunabilen bu motorun overboost özelliği sayesinde ani durumlarda tork değeri 230 Nm'ye yükselebiliyor. Dört silindire sahip yeni 2.0 litrelik benzinli ünite ise TwinPower turbo teknolojisiyle 192 hp güç ve 280 Nm tork üretebiliyor. Overboost ile 300 Nm'ye kadar tork değeri yüksleebilen 2.0 litrelik ünite maksimum olarak 1.5 litrelik kardeşi gibi 6.500 devir çevirebiliyor. 

Ülkemiz için en dikkat çekici yenilik olan 3 silindirli 1.5 litrelik dizel motor ise 116 hp güç ve 270 Nm tork üretiyor. 1.5 litrelik benzili motor Cooper, 2.0 litrelik benzinli motor Cooper S ve 1.5 litrelik dizel motor Cooper D  seçeneklerine hayat verecek iken John Cooper Works seçeneğinde 2.0 litrelik benzinli motorun güçlendirilmiş versiyonu görev yapacak.

Yeni 1.5 litrelik dizel ve bezinli motorların, BMW'nin 1 serisinde kullanılmasın ardından diğer modellerde de yer alması bekleniyor. 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo