Jaguar'ın XE modeli markanın en hızlı yol otomobili olacak

Ototeknikveri     29 Haziran 2017 02:49

Jaguar 592 hp XE SV Project 8 modelinden 300 adet üretmeyi planlıyor. Model, Jaguar’ın bugüne kadarki en hızlı ve en güçlü yol otomobili olacak.

Jaguar'ın XE modeli markanın en hızlı yol otomobili olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

XE orta boy sedanın ekstrem versiyonu İngiliz markanın giriş seviyesi XE serisi için yeni müşteriler çekecek bir otomobil olarak tasarlandı. Otomobil Jaguar Land Rover’in Özel Taşıt Operasyonları (SVO) biriminin yeteneklerini gösteriyor. XE SV Project 8, 5.0 litre süperşarjlı V8 motora sahip. Otomobil bu motorla 3.3 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor ve süper-otomobil performansı sunuyor. Maksimum hız ise 322 km/s. 

Sedan standart XE gibi alüminyum platform kullanıyor ancak kaputu ve tamponları ağırlığı azaltmak için karbon fiberden yapılmış. Otomobilde dört çekişli sürüş sistemi var. Aktif arka diferansiyel gücün yeniden dağıtılmasına yardımcı olarak otomobilin performansını artırıyor.

Bir yarış pisti versiyonu karbon fiber ön koltuklara sahip, arka koltuklar ise dört noktalı emniyet kemeri için kaldırılmış. 

XE SV Project 8, bu hafta İngiltere’de tanıtılacak. Sedan kendi evinde 192.000 dolara satılacak. Jaguar diğer piyasalar için fiyatları henüz açıklamadı.

Son Güncelleme : 30 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo