Yeni Mercedes G-Serisi Yenileniyor

Ototeknikveri     29 Haziran 2017 05:15

Mercedes 38 yıldır üretimde olan G-Serisi’nin yeni neslini hazırlıyor. Yeni Mercedes G-Serisi bağımsız ön süspansiyon ve altı silindirli turbo motorla geliyor

Yeni Mercedes G-Serisi Yenileniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes G-Serisi’nden sorumlu Gunnar Guethenke, 1997’de piyasaya çıktığında M-Serisi’nin aslında G-Serisi’nin yerini almasının planlandığını söyledi. Buna rağmen G-Serisi’nin müşteri kitlesi o kadar sadıktı ki otomobili desteklemeye devam ettiler ve böylece varlığını sürdürdü.  ABD’de hiç satılmamasına rağmen, G-Serisi ülkede büyük ilgi çekiyordu. Bunun üzerine Mercedes 2002’de modeli ABD’ye de getirdi. Modelin satışları hiç bir zaman çok yüksek rakamlara ulaşmadı ama yıllık 1000 adet civarında istikrarlı bir rakam yakaladı. Mercedes yakın zamanda bir sıçrama yaparak ABD’de geçen yıl 3950 adet G-Serisi sattı. Firma bu trendi yenilenen model ile devam ettirmeyi umuyor. Yeni model bağımsız ön süspansiyon ve turboşarjlı altı silindirli motorla gelecek. Modelin 10.1 cm daha geniş olacağı ve böylece daha konforlu bir kabin sunacağı yönünde de söylentiler var. 

 

Konfora odaklanılmasına karşın Guethenke yeni G-Serisi’nin en az selefi kadar güçlü ve yetenekli olacağını da onayladı. Off-road yeteneklerinin üç ayağı ayrı şasi çerçevesi üzerine gövde, kilitli diferansiyeller ve düşük vites aralıklı şanzımandan oluşuyor. 

Son Güncelleme : 30 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo