Seat yüksek performanslı elektrikli Cupra otomobiller planlıyor

Ototeknikveri     29 Haziran 2017 07:49

Seat yöneticisi Cupra performans serisinin genişletilmesinin elektrikli otomobilleri de kapsayacağını açıkladı.

Seat yüksek performanslı elektrikli Cupra otomobiller planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Leon Cupra şu an Seat’ın performans serisindeki tek model ancak yeni Ateca Cupra seriye gelecek yıl katılacak. Performans versiyonu Ateca dört çekişli olacak ve Seat’ın 2.0 litre TFSI motorunun 300 hp üzeri güç çıkışına sahip bir versiyonunu kullanacak. Yeni Seat Arona’nın tanıtımında konuşan Seat Ar-Ge yöneticisi Matthias Rabe “Cupra bizim için çok önemli. Elektrikli otomobillerimizin Cupra versiyonlarını da göreceğimize eminim. Elektrikli otomobiller fantastik performans ve hızlanmaya sahip. Cupra ve elektrifikasyon birbirine zıt şeyler değil.” dedi. 

 

Bir başka VW Grubu markası Skoda’nın da elektrikli spor otomobil planladığını öğrenmiştik ancak Seat bu planlarını ilk kez doğruluyor. Seat ilk elektrikli otomobilini 2019’da çıkartacak ve VW Grubu’nun yeni MEB mimarisini kullanacak. Rabe markanın 500 km elektrikli sürüş mesafesi hedeflediğini ve yeni elektrikli otomobilin bir ailenin tüm ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacağını söyledi.

Seat ayrıca gelecekteki modellerinde hibrit ve plug-in hibrit versiyonlar da çıkartacak. Rabe sözlerini şöyle tamamladı: “%100 elektrikli otomobillerde daha fazla potansiyel görüyoruz ancak mevcut yanmalı motorlu otomobillerde geliştirmeler ve hibrit versiyonlar için de önemli potansiyel var.”

Son Güncelleme : 30 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo