Yeni Audi RS modelleri arkadan çekişli olacak

Ototeknikveri     30 Haziran 2017 03:27

Audi spor otomobillerinde BMW ve Mercedes’e rakip olarak dört çekişli sürüş sisteminin yerine arkadan çekişli sisteme geçebilir.

Yeni Audi RS modelleri arkadan çekişli olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi Sport yöneticisi, BMW M ve Mercedes-AMG modellerini hedef alacak arkadan çekişli modeller tasarladıklarını açıkladı. İsmi “Quattro GmbH” yerine Audi Sport olduğundan bu yana, marka CEO’su Stephan Winklemann gelecek için nereye yönelecekleri konusunda arayış içindeydi. Goodwood Hız Festivali’nde konuşan Winklemann “İsme baktığımızda Quattro’nun yanlış yönlendirici olabileceğini düşündük. Quattro dört çekişli bir sürüş sistemi ve Audi’nin harika yaptığı şeylerden birisi ancak bizce bu firma için doğru isim değildi. Gelecekte arkadan çekişli ya da iki çekişli modellerimiz de olabileceğini düşündük.” dedi. 

 

Winklemann yorumunu detaylandırmasa da bu Audi Sport’un BMW M ve Mercedes-AMG ile arayı kapatmaya hazır olduğunun ve dört çekişli olmayan RS modelleri hazırladığının açık bir işaretiydi. Quattro pek çok modelde hala yer alabilir ve bazılarında opsiyonel olurken en güçlü versiyonlarda standart bir özellik olarak gelebilir.

Winklemann sözlerine şunları ekledi: “Quattro bir firma olabilir ancak aynı zamanda bir seçeneği temsil ediyor. Bunun netleşmesini istedik. Hemen tanınabilecek, kendi kimliği olan, bir isimden daha fazla şey ifade eden bir şey istedik. Her zaman yüksek performans sunmaya devam edeceğiz ancak otomobillerimiz konforlu da olmalı ve kullanıcıları şımartmalı.”

 

Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda iki yeni Audi Sport modeli tanıtılacak. Gelecekteki RS modelleri için elektrikli güç aktarım sistemleri de planlarda olabilir.

Son Güncelleme : 30 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo