İlk elektrikli Audi Sport otomobiller SUV olacak

Ototeknikveri     30 Haziran 2017 04:54

Audi’nin performans departmanı 2025 yılı itibariyle pilli elektrikli otomobiller çıkartmayı planlıyor.

İlk elektrikli Audi Sport otomobiller SUV olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi Sport yöneticisi Stephan Winkelmann departmanın ilk elektrikli otomobillerinin 2025 yılı itibariyle geleceğini, bunların SUV ya da sedan olacağını söyledi. Winkelmann Audi Sport’un pilli otomobillere geçmeden önce 2020 yılına kadar portföyünü 10 modelden 16 modele çıkartacağını belirtti.  “2020 – 2025 yılları arasında elektrifikasyona başlamak zorundayız” diyen Winkelmann sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk adım bir R8 değil, bir SUV ya da sedan olabilir, bunlarda boyutlandırma kullanım alanı ve güç – ağırlık oranı daha elverişli oluyor. Elektrikli otomobillerden konuştuğumuzda bana sorarsanız hibrit, plug-in hibrit, her türlü elektrikli sistemi isterim. Eğer birisini seçmek ve nokta atışı yapmak zorundaysak o zaman en uygununun pilli elektrikli otomobiller olduunu düşünüyorum.”

 

Goodwood’da Audi R8 Spyder V10 Plus tanıtımında konuşan Winkelmann ayrıca R8’in elektrikli versiyonunu şu an için düşünmediklerini ancak modelin gelecek nesilleri için eninde sonunda elektrikli sistemin gündeme gelebileceğini söyledi. 

 

Winkelmann elektrifikasyon teknolojilerini kendileri geliştirebilecekleri gibi Volkswagen Grubu içerisinden de alabileceklerini ifade etti ve Audi Sport DNA’sı ile uyumlu olduğu sürece VW Grubu içerisindeki diğer markaların platformlarını kullanmaya sıcak baktıklarını söyledi.

 

Geçen yıl Audi Sport’un isminin değişmesi Mercedes’in performans alt markası AMG ile karşılaştırmalara neden olmuştu ancak Winkelmann Audi Sport’un konumunun AMG’den farklı olduğunu, AMG’nin satış hacmini yakalama hedefleri olmadığını vurguluyor. Audi Sport bu yılki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda iki yeni model tanıtacak. Winkelmann markasının gelecek için özellikle global modellere odaklanacağını söylüyor.

Winkelmann’ın bu konudaki sözleri şöyle: “Dünya genelinde dağıtabileceğimiz ve satabileceğimiz modellere odaklanacağız. Yerel bir otomobile yatırım yaparsak, örneğin Avrupa piyasasına, doğru segmente koyduğumuz global bir modelin üçte biri kadar satabiliriz. Öte yandan, ikonlarımızı da unutmayacağız. Bunlardan birisi R8 ve böyle modeller geliştirmeye devam edeceğiz.” 

Son Güncelleme : 30 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo