Önce güvenlik: Opel Crossland X için ilave sürüş yardım sistemleri

Ototeknikveri     30 Haziran 2017 05:19

Opel crossover modeli Crossland X için yeni sürüş yardım sistemleri sunuyor.

Önce güvenlik: Opel Crossland X için ilave sürüş yardım sistemleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Havalı SUV görünümüne sahip otomobil şimdi yeni sistemlerle aynı zamanda daha güvenli ve konforlu hale gelecek. Yüksek teknolojili tam LED farlar, head-up display ve 180 derece Panoramik Arka Kamera, İleri Seviye Park Asistanı, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Hız İşaretleri Tanıma ce Yan Kör Nokta Uyarısı bu özelliklerden sadece bazıları. Yeni opsiyonel paket bu cömert seçenekleri daha da genişletiyor ve Çarpışa Uyarısı, yaya tespiti, Otomatik Acil Fren, uyuşukluk tespiti ve Sürücü Uyuşukluk Alarmı özelliklerini ekliyor. 

 

Opel Avrupa Başkan Yardımcısı William F. Bertagni yeni özellikler için şunları söyledi: “Opel geleceğin teknolojilerine demokratik erişim sağlıyor ve herkese açıyor. Bu yaklaşım markanın tarihinde de var, yeni Crossland X modelimiz ile de bunu devam ettirdik. Çarpışma Uyarısı, Otomatik Acil Fren ve Sürücü Uyuşukluk Alarmı gibi özellikler ekledik.”

Yaya tespit özellikli çarpışma uyarısı ve otomatik acil fren sistemi, otomobilin önündeki trafik durumunu Opel Eye ön kamera ile sürekli tarayarak mobil durumdaki ya da park etmiş otomobilleri, yetişkin ya da çocuk tüm yayaları tespit edebiliyor. Sistem bir taşıt ya da yaya ile aradaki mesafe fazla yakınlaşırsa, buna rağmen sürücü bir tepki vermezse sesli ve görsel uyarı veriyor, ayrıca otomatik fren yapıyor.

Uyuşukluk tespit sistemi ise Crossland X ile standart sunulan Sürücü Uyuşukluk Alarmı’nın bir uzantısı. Sistem 65 km/s üzeri hızlarda iki saat sürüşten sonra sürücüyü mola vermesi için uyarıyor. Sistem sürücünün dikkatsiz ya da uyuşuk olduğunu algılarsa görsel mesaj ve sesli sinyal ile uyarı yapıyor. Üç uyarıdan sonra farklı bir mesajla ve bu kez daha yüksek sesle farklı bir alarm daha veriliyor. 15 dakika 65 km/saat’ten düşük hızda sürüş yapılırsa sistem kendini kapatıp yeniden başlatıyor.

 

Opel Crossland X Fiyatları Açıklandı

 

Genel güvenliği yükselten bir diğer özellik ise inovatif aydınlatma çözümü. Tam LED farlar viraj lambası, uzun far asistanı, otomatik seviyelendirme gibi özelliklerle donatılarak her koşulda olabilecek en iyi aydınlatma ve görüş sağlamak için tasarlanmış. Ek olarak, opsiyonel head up display Crossland X sürücülerine gözlerini yolda tutarken güvenli şekilde bilgi görüntüleme ve ayar yapma şansı veriyor. Mevcut hız, hız sınırlarıi hız sınırlayıcı ayarı, seyir kontrolü ve navigasyon bilgileri sürücünün göz hizasına yansıtılıyor. Kaza riskini azaltan en önemli özelliklerden birisi de Yan Kör Nokta Alarmı. Ultrasonik sensörler diğer yol kullanıcılarını – yayalar hariç – tespit ediyor ve sürücü yan aynalarda görüntülü olarak uyarılıyor. 

 

Opel Eye ön kamera aynı zamanda sürüş yardım sistemleri için gerekli verileri sağlıyor. Örneğin hız sınırı işaretleri tanıma ve şeritten ayrılma uyarısı için kamera verileri kullanılıyor. Hız sınırı işaretleri tanıma özelliği o an bulunulan yoldaki hız sınırını sürücüye ekrandan gösteriyor. Şeritten ayrılma uyarısı ise otomobilin şeritten çıkabileceğini önceden hesaplayarak böyle bir risk oluştuğunda sesli ve görsel uyarı veriyor.

Opel X ailesinin yeni üyesi ayrıca geri sürüş ve park etme işlemlerini daha konforlu hale getiriyor. Opsiyonel panoramik arka kamera otomobilin arkasındaki görüş açısını 180 dereceye kadar artırarak sürücünün geriye doğru sürüşte diğer yol kullanıcılarını rahatça görmesini sağlıyor. İleri seviye park asistanı ise uygun park yerlerini tanıyor ve otomobili otomatik olarak park ediyor. Park yerinden çıkış da yine otomatik yapılabiliyor. Sürücünün sadece pedalları kontrol etmesi yeterli oluyor.

Son Güncelleme : 01 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo