Range Rover Velar şimdi JLR’nin yeni 300 hp 2.0 litre turbo motorla geliyor

Ototeknikveri     30 Haziran 2017 05:49

Range Rover Velar, Ingenium ailesinden yeni turboşarjlı 2.0 litre benzinli motoru kullanan en yeni model oldu.

Range Rover Velar şimdi JLR’nin yeni 300 hp 2.0 litre turbo motorla geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar’ın XE, XF ve F-Pace modellerini takiben, yeni motor mevcut 250 hp 2.0 litre ve 380 hp süperşarjlı 3.0 litre V6 versiyonları arasında konumlanıyor. Yeni turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli motor P300 kod adı ile anılıyor ve çıkış gücü 300 hp, tork değeri ise 400 Nm. İkili turboşarjlı motorda seramik rulmanlarla sürtünme azaltılmış, ayrıca %26 daha fazla hava tedarik eden daha yüksek akışlı bir kompresör volanı (emme pervanesi) da eklenmiş.  Land Rover siparişe açılan yeni versiyon Velar’ın 5.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabildiğini belirtiyor.

 

Range Rover Velar kendinden küçük Evoque ile Range Rover Sport arasındaki boşluğu dolduruyor, Porsche Macan, BMW X4 ve Mercedes GLC Coupe gibi modellerle rekabet ediyor. Range Rover ailesinin yeni ütesi alüminyum temellerini Jaguar F-Pace ile paylaşıyor. 

 

Etkileyici dış cephe tasarımını bir kenara koyacak olursak, yeni Range Rover Velar aynı zamanda ultra geniş 10 inç dokunmatik ekran ve Touch Pro Duo sistemiyle gelen ilk model. Yeni yüksek teknolojili multimedya sistemi piyasadaki diğer sistemlere benzemiyor ve Intel dört çekirdekli işlemci, 60 GB SSD ve ultra hızlı Ethernet ağı ile geliyor. 

 

Yeni Range Rover Velar satışları bu yaz içnde başlayacak.

Son Güncelleme : 01 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo