Volkswagen Golf ile aynı boyutta 48 volt yarı hibrit model çıkartacak

Ototeknikveri     02 Temmuz 2017 07:04

Volkswagen’in ilk 48 volt yarı hibrit otomobili Golf ile aynı boyutta olacak. Açıklama firmanın geliştirme yöneticisi Frank Welsch’ten geldi.

Volkswagen Golf ile aynı boyutta 48 volt yarı hibrit model çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk modelden sonra yeni teknoloji diğer modellere de uygulanacak. Welsch geçen ay yeni Volkswagen Polo’nun tanıtımında “Modüler bir platformumuz var, MQB sayesinde bu teknolojiyi diğer modellerde de kullanabiliriz” demişti. Volkswagen’in MQB platformu altıncı nesil Polo yarı kompakt otomobilden Golf hatchback ve Tiguan SUV’ye, hatta Skoda Octavia ve Seat Leon’a grubun pek çok modelinde kullanılıyor. Otomobil üreticileri 48 volt sistemlere geçerek yaktı verimliliğini artırmayı hedefliyor. Bu trend dizel otomobillerin toksik Nox emisyonları ile ilgili skandalların gün yüzüne çıkması ile hız kazandı. Renault yeni teknolojiyi son çıkardığı Scenic minivan modelinde kullanıyor.

 

Volkswagen Grup, pek çok Avrupa şehri Nox emisyonları nedeniyle dizel otomobilleri yasaklamayı planlarken dizele alternatifler üretmeye çalışıyor. Dizel otomobillere tepkiler Volkswagen’in emisyon testlerinde hile yaptığının ortaya çıktığı 2015 yılı Eylül ayından itibaren zirveye ulaştı. Volkswagen Grubu skandalın ardından dünya çapında 11 milyon otomobili geri çağırarak sorunu çözmeye çalıştı.

 

Dizel otomobiller ile ilgili bir sorun da bu otomobillerin giderek sıkılaşan emisyon standartlarına uyumlu hale getirilmesinin çok maliyetli olması. Otomobillere SCR gibi pahalı egzoz arıtma çözümleri eklenmesi gerekiyor. VW Polo ile sunacağı iki 1.5 litre dizel seçeneğine SCR ekledi. SCR’nin maliyeti otomobil başına 200 euro’yu buluyor. 

 

Geçtiğimiz aylardaki bir açıklamasında Frank Welsch Polo’ya dizel versiyon eklemenin otomobilin toplam maliyetinin %25’ine denk geldiğini belirtmiş, arıtma sistemlerinn de 600 – 800 euro’ya varan ek maliyetler yarattığını söylemişti. Volkswagen’in Polo satışlarının %15’ini oluşturmasını beklediği bir motor seçeneği için bu büyük bir maliyet. Yeni Polo’daki 1.5 litre yüksek basınçlı dizelin Volkswagen’in yeni küçük motor atağının bir parçası olması bekleniyor ancak yüksek geliştirme masrafı Volkswagen’i bu seçeneği yeniden düşünerek yarı hibrit teknolojisine yönelmeye itti. 

 

Firma daha büyük ve esnek EA288 2.0 litre turboşarjlı dizel motorunu geliştirmeye devam edecek ancak bundan küçük motorları artık düşünmeyecek. 

 

Golf’ün de 48 volt yarı hibrit teknolojisine sahip olup olmayacağı sorulduğunda ise Welsch şunları söyledi: “Bu teknolojileri geliştirirken ilk önce hangi otomobilde kullanılacağına önem vermiyoruz. Önemli olan teknolojinin hazır hale gelmesi, ondan sonra hangi piyasada ve hangi modelde kullanacağımıza karar veriyoruz. Geliştirme aşamasının ortasındayız ancak kesinlikle sonuca ulaşacağız.”

 

Yeni teknolojiyi ilk kullanmaya aday model ise VW’nin yeni T-Roc SUV’si olabilir. Model bu yıl içinde çıkacak ve Tiguan’ın altında konumlanacak.

Son Güncelleme : 03 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo