Gizemli Volkswagen Gen.E araştırma otomobili yeni Golf değil

Ototeknikveri     05 Temmuz 2017 03:46

Almanya’da Volkswagen Grubu’nun Geleceğin Mobilitesi Günleri’nde Volkswagen logolu gizemli bir elektrikli otomobil tanıtıldı.

Gizemli Volkswagen Gen.E araştırma otomobili yeni Golf değil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gen.E ismi verilen, Golf boyutundaki model resmi görüntülerle tanıtıldı ancak Volkswagen yeni otomobili “konsept otomobil” olarak tanıtmaktan kaçınıyor. Firma konsept yerine “araştırma otomobili” tanımını kullanıyor. Otomobil yeni hızlı şarj teknolojileri için test aracı görevi görüyor. Bir Volkswagen sözcüsüne göre Gen.E tamamen mühendislik geliştirmeleri amacıyla kullanılıyor. 

 

Volkswagen Gen.E araştırma otomobili içerisinde en yeni teknolojisi Mobil Şarj Robotları’nı tanıttı. Bunlar yeraltı otoparklarında ve katlı otoparklarda kullanılması için tasarlanan hareketli ve otonom teçhizatlar. Gen.E şarj robotu ile birlikte çalışarak 400 km üzeri mesafelere sahip elektrikli otomobillere yeterli olacak şarj tedarik edebiliyor. I.D elektrikli otomobiller için başlangıçta 400 km elektrikli sürüş mesafesi hedefleniyor. 

Odak noktası otomobilin kendisinden çok teknoloji olsa da, Volkswagen Gen.E’nin maksimum güvenlik sağlayan hafif mimari üzerine inşa edildiğini belirtiyor. Bu açıklamada firmanın MEB elektrikli otomobil platformunun adı geçmiyor.

 

Tasarım bakımından Gen.E köşeli hatlara ve C sütunlarında aerodinamik kesiklere sahip üç kapılı bir hatchback otomobil. Ön kısımda VW Golf’ten esinlenilmiş geniş ön panjur farlara bağlanıyor, C şekilli gündüz sürüş ışıkları da yeni e-Golf ile benzer. 

 

Otomobilin gizemli sunumuna bakılırsa, Gen.E’nin gelecekteki bir Volkswagen modelinin önizlemesi olduğunu söylemek zor. Öye yandan, mühendislerin sadece şarj teknolojisini tanıtmak için sıfırdan yeni bir otomobil yaratmış olması da biraz abartılı geliyor. Otomobildeki bazı tasarım öğeleri gelecekte VW konseptlerinde ya da üretim modellerinde karşımıza çıkabilir. VW Gen.E araştırma otomobili ile Volkswagen hızlı şarj teknolojisini geliştirdikçe giderek daha fazla karşılaşacağız.

Son Güncelleme : 06 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo