Volkswagen İran piyasasına girdi

Ototeknikveri     05 Temmuz 2017 04:33

Volkswagen, yerel ortağı Mammut Khodro ile 17 yıl sonra İran piyasasına geri döndü.

Volkswagen İran piyasasına girdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen İran’da satış yapmaya Ağustos ayında başlayacak. İlk aşamada İranlı otomotiv firması Mammut Khodro ortaklığı ile Tiguan ve Passat modelleri ithal edilecek. Volkswagen markası 17 yıl sonra İran piyasasına yeniden dönmüş olacak, böylece küresel potansiyelini artırmaya katkı sağlayacak. Volkswagen’in yerel ortağı Mammut Khodro aynı zamanda grubun Scania markasının da ithalatçısı. Firma Volkswagen araçları İran’a ithal edecek ve ilk aşamada Tahran bölgesindeki sekiz bayiye dağıtacak. 

 

Volkswagen’in İran piyasası proje sorumlusu Anders Sundt Jensen firmasının bu pazara açılması ile ilgili “İran’a dönerek Volkswagen markası global otomotiv haritasındaki bir boş noktayı daha dolduruyor. Bu sayede Uluslar arası varlığımızı daha da artırıyoruz. Aynı zamanda, lüks özelliklere sahip en yeni modellerimizi İranlı müşterilerimizle buluşturuyoruz” dedi. 

 

Mammut Grup yönetim kurulu üyesi ve sahibi Mehrzad Ferdows ise Volkswagen ile gerçekleştirdikleri ortaklığa ilişkin şunları söyledi: “İran otomotiv piyasası müşterilerin beklentileri doğrultusunda şu anda önemli değişikliklerden geçiyor. Konfor, çevre dostu özellikler, güvenlik, yakıt tüketimi ve modern mobilite hizmetleri İranlılar için gidere daha fazla önem kazanıyor. Bu da otomotiv endüstrisinde bir yeniden yapılanma yarattı ve daha modern araçlara ve mobilite çözümlerine geçiş başladı. Mammut Khodro, İran’da Volkswagen ile birlikte bu dönüşümün parçası olmaktan çok mutlu.”

 

Tiguan ve Passat ithalatları İran’da Volkswagen için bir geleneğin devamını temsil ediyor. Marka 1950’lerde İran’da Beetle ile yollarda çok görünürdü. Bunu 1960’larda Bulli ve 1990’larda Gol modelleri takip etti. 2000 yılında ise Volkswagen İran’dan tamamen çıktı. Yeni başlayan ithalat hamlesinin ilk hedefi piyasanın ihtiyaçlarına ilişkin bilgi toplamak, bu sayede Volkswagen markasının İran’da varlığını artırmak ve İranlılara modern teknolojiler sunmak. İran hükümeti orta ve uzun vadede ülkede yıllık toplam otomobil satışının 3 milyonu bulacağını öngörüyor.

1995 yılında kurulan Mammut Grup bugün İran’da özel sektördeki en büyük sanayicilerden ve işverenlerden birisi. Grup otomotiv, inşaat, IT, lojistik, telekomünikasyon ve finansal hizmetler alanlarında özellikle Orta Doğu’da faaliyet gösteriyor. “Khodro” Farsça’da “otomobil” anlamına geliyor.

Son Güncelleme : 06 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo