Yeni Arteon, Euro NCAP'da 5 yıldız aldı

Ototeknikveri     05 Temmuz 2017 08:43

Euro NCAP: "Volkswagen Arteon bugüne kadar yaya koruması için en yüksek skoru alan executive otomobil oldu."

Yeni Arteon, Euro NCAP'da 5 yıldız aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Volkswagen Arteon Euro NCAP çarpışma testlerinde etkileyici sonuçlar elde etti. Volkswagen'in yeni fastback modeli testleri en yüksek not olan beş yıldızla geçti. Derecelendirme sadece yetişkin ve çocuk yolcuların korunmasını değil, aynı zamanda sürücü destek sistemlerini ve "Yaya koruma" alanındaki performansı da kapsıyor. Euro NCAP verilerine göre, Arteon, standart olarak sunulan acil fren fonksiyonu sayesinde bugüne kadar yaya koruması için en iyi skora sahip executive otomobil oldu.

Euro NCAP (Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programı) uzmanları, 5 yıldızlı not vererek Arteon'u sınıfında özellikle güvenli bir tercih olarak gördüklerini onayladılar. Bu mükemmel performans, yenilikçi sürüş yardım sistemlerinden (yayaların korunması için acil fren fonksiyonu da dahil olmak üzere), bir çarpışma durumunda optimize edilmiş araç gövdesi yapısı ve son derece etkili emniyet kemeri, koltuk ve hava yastığı kombinasyonu ile maksimum yolcu koruması sağlayan entegre bir emniyet konseptinden kaynaklanıyor.

Beş yıldızlı genel güvenlik derecesi, Arteon'un dört alt bölümden elde ettiği sonuçlardan toplanıyor: Örneğin, "Yetişkinlerde Koruma" alanında, yeni gran turismo maksimum puanın % 96'sına ulaştı. 'Çocuk Koruması' için, Arteon toplam puanların % 85'ini kazandı.

'Yaya Koruma' kategorisinde özellikle % 85'lik yüksek derecelendirme, standart olarak gelen acil fren fonksiyonu ve yayaları koruyan kaporta yapısının başarılı birleşimi ile elde edildi. 'Güvenlik Yardımcısı' kategorisinde, Arteon yine önemli başarı göstererek %82 puan aldı. Değerlendirmeye katılanlar arasında, emniyet kemerleri, tüm koltuklar için emniyet kemeri hatırlatıcılar, seyir kontrol sistemi, acil fren fonksiyonlu ön bölge asistanı ve çevre izleme sistemi (yayalar dahil) ve şerit koruma sistemi Lane Assist gibi pek çok standart özellik vardı.

Euro NCAP, 20 yıldır, Avrupa'daki yeni araçların emniyet seviyesi için güvenilir bir kriter olarak görülüyor. Aradan geçen yıllar boyunca, çarpma testi prosedürleri sürekli olarak daha sert hale getirildi ve şu an sürücü/yolcu ve yaya korumasıyla ilgili bir dizi farklı çarpışma senaryosu ve gereksinimi içeriyor:

 

 • 64 km / s hızla ve % 40 çakışma ile bir alüminyum bariyere önden çarpma
 • 50 km / s'de ve %100 çakışma ile sert bir bariyere önden çarpma.
 • 50 km / s'de yandan darbe
 • 32 km / s'de yandan bir direğe çarpma
 • Arkadan çarpışma durumunda boyun yaralanmasına karşı koruma
 • Araçlar ve yayalar ile olan çarpışmaların hızını azaltmak veya tamamen önlemek için otomatik acil fren

Yeni Arteon, Mart ayından bu yana Almanya'da sipariş verilebiliyor ve çok çeşitli emniyet özellikleri ile birlikte geliyor. Bunlar, sürücü ve ön koltuktaki yolcu için (ön koltuktaki yolcu hava yastığını devre dışı bırakma ve sürücü tarafındaki diz hava yastığı dahil olmak üzere) hava yastıkları ile ön ve arka (dış koltuk) yolcular için bir kafa hava yastığı sisteminden ve önde yan hava yastıklarından oluşuyor. Bir arkadan çarpma anında meydana gelebilecek boyun yaralanması riskini en aza indirgeyen, emniyetli kafalıklar ve kaza olasılığı yüksek olan kritik durumları tanıyan proaktif yolcu koruma sistemi gibi ilave özellikler de Arteon'a mevcut. Proaktif yolcu koruma, kaza riski tespit ettiğinde emniyet kemerlerini sıkılaştırıyor, açık pencere ve / veya tavan pencerelerini sadece çok küçük bir aralık kalacak şekilde kapatıyor. Sistem pek çok ülkede standart sunuluyor.

Son Güncelleme : 06 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo