Yeni Euro NCAP skorları: Seat Ibiza için beş yıldız, Ford Mustang yeniden test edildi

Ototeknikveri     06 Temmuz 2017 12:20

Yeni Euro NCAP testlerinde Seat Ibiza, Honda Civic, Hyundai i30, VW Arteon, Opel Insignia, Alfa Romeo Stelvio ve Ford Mustang değerlendirildi.

Yeni Euro NCAP skorları: Seat Ibiza için beş yıldız, Ford Mustang yeniden test edildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Euro NCAP altı model için son test sonuçlarını yayınladı. Ford Mustang yeniden değerlendirmeye alındı. Otomobil geçen yıl testlerden iki yıldız alarak hayal kırıklığı yaratmıştı. Bunun üzerine Ford modelini güncelledi ve yeniden testlere soktu. Yeni Seat Ibiza 2017 Yeni Otomobil Ödülleri’nde en iyi süpermini otomobil seçildi. Otomobil Euro NCAP testlerinden beş yıldız aldı. Ibiza’nın iyi notunda özellikle güvenlik donanımı etkili oldu. Otonom acil fren özelliği Seat’ın yeni süpermini otomobilinde standart olarak geliyor. 

 

Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen sonuçlarla ilgili "Yeni teknolojiler ne kadar çabuk benimsenirse yol güvenliği o kadar daha iyi hale gelecektir. Bu da herkesin yararına olacak bir durum.” dedi.

Testlerde iki yeni B segmenti model de değerlendirildi. Hyundai’nin yeni i30 modeli tüm kategorilerde başarı göstererek beş yıldız aldı. Yeni Honda Civic ise çocuk korumasında beklenenden az performans vermesi nedeniyle dört yıldızda kaldı.

 

Yeni Volkswagen Arteon ve Opel Insignia Grand Sport testleri beş yıldızla geçti. Alfa Romeo da yetişkin korumasındaki %97 notu ile beş yıldızı fazlasıyla hak etti.

Ford Mustang daha önce aldığı iki yıldızı yükseltmek için güncellenmişti. Ön hava yastıklarındaki değişiklikler, otonom fren ve şerit asistanı sistemlerinin eklenmesi modele bu kez üç yıldız kazandırdı.

 

Üç yıldız hala çok etkileyici olmasa da Michiel van Ratingen sonuçtan memnun ve Mustang’de yapılan güncellemenin 20 yıldır sürdürülen Euro NCAP testlerinin Ford gibi sorumluluk sahibi firmalar tarafından ne kadar ciddiye alındığını kanıtladığını belirtiyor. 

Son Güncelleme : 06 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo