Renault Scenic ve Grand Scenic Hybrid Assist modelleri satışa çıktı

Ototeknikveri     07 Temmuz 2017 01:15

Renault'un ilk hibrit destekli modelleri elektrikli motor ile dCi 110 dizel motoru birarada kullanıyor. Fiyatlar 28.000 euro'dan başlıyor.

Renault Scenic ve Grand Scenic Hybrid Assist modelleri satışa çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault Scenic ve Grand Scenic Hybrid Assist modelleri için sipariş defterlerini açtı. Dci 110 1.5 litre dizel motorun 10 kW (13 bp) elektrikli motorla desteklenmesi sayesinde iki model 3.5 litre/100 km yakıt tüketimi ve 94 g/km CO2 emisyonu değerlerine sahip. Bu, yeni modellerin hibrit ssitem bulumayan dCi 100'den yarı yarıya daha az yakıt tükettiği, CO2 emisyonunun ise 6 g/km daha düşük olduğu anlamına geliyor.

Hybrid Assist sistemi Renault'da seri üretim bir otomobilde ilk kez kullanılıyor. Sisteme güç vermek için arka koltukların altında ya da Grand Scenic'in yedek lastik yuvasında 48 volt 150 Wh pil bulunuyor.

 

Verimlilikteki gelişmelerin yanı sıra, performans da artıyor. Renault yeni sistemle otomobilin çok daha fazla tork ürettiğini (1000 rpm'den itibaren) belirtiyor. Tork değeri hibrit sisteme sahip olmayan dCi 110 Scenic'ten 70 Nm daha fazla.

Sistem aynı zamanda yavaşlama esnasında enerji geri kazanımı yapabiliyor, motor jeneratörü ile geri kazanılan enerji ızlanma esnasında kullanılmak için pilde saklanıyor. Hybrid Assist kullanan otomobiller Scenic ve Grand Scenic modelleri ile aynı donanım seviyeleri ve özelliklere sahip, buna tek istisna ise Expression donanım seviyesinin bulunmaması. 20 inç tekerlekler tüm seride standart.

Temel Hybrid Assist otomobil Dynamic Nav donanım seviyesinden başlıyor. Bu versiyonda uydu navigasyon, park sensörleri ve Renault'nun R-Link 2 multimedya sistemi bulunuyor. Bunun üzerinde Dynamic S Nav ve Signature Nav donanım seviyeleri 8.7 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi, deri koltuklar ve LED farlar ile geliyor. Hybrid Assist modellerinin fiyatları standart modelden yaklaşık 1200 euro daha pahalı. Scenic Hybrid Assist 28.404 euro, Grand Scenic Hybrid Assist ise 30.512 euro'dan başlayan fiyatlarla satılacak.

Son Güncelleme : 08 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo