Süperdizel emisyonları %60 ve yakıt tüketimini %4 azaltacak

Ototeknikveri     10 Temmuz 2017 05:24

Lastik ve teknoloji firması Continental’in yeni teknolojisi dizel emisyonlarını %60 azaltıyor ve yakıt ekonomisini %4 iyileştiriyor.

Süperdizel emisyonları %60 ve yakıt tüketimini %4 azaltacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni “Süper Temiz Elektrikli Dizel Teknolojisi” (Super Clean Electrified Diesel) gerçek dünya emisyonlarını %60 düşürerek dizelin geleceğini garanti altına alıyor. Continental mühendisleri Nox emisyonlarını azaltan elektrikli bir egzoz gazı arıtma sistemi geliştirdiler. Firma geliştirdiği yeni teknolojiyi şimdiden üreticilerle görüştüğünü açıkladı. Yeni sistemin en önemli noktası elektrikle ısınan ve 48V elektrik sistemi kullanan katalitik konvertör. Contitental’den geliştirme mühendisi Johannes Drechsel teknolojinin nasıl çalıştığını şöyle açıklıyor: “Isınma için motora bağımlı kalan normal katalitik konvertörün yerine bizim konvertörümüz 48V elektrik sisteminden faydalanarak ısınıyor. Elektrik kullanması nedeniyle çok çabuk ısınıyor, bu da Nox azaltımında yüksek verimlilik sağlıyor. Dizel otomobillerin gelecekte varlıklarını sürdürebilmeleri için temiz olmaları gerekiyor. Bu teknoloji dizelin geleceğini garanti altına alabilir.”

Drechsel şu anda da elektronik ısıtmalı katalitik konvertörler bulunduğunu ancak bunların 12V sistem kullandıklarını, 48V sisteminin ise çok daha hızlı ısınma sağladığını vurguluyor. Firma ayrıca arıtma sisteminin başka kısımlarında da değişiklikler yaptı. Örneğin, egzoz akışına ayrı bir karıştırıcı kullanmaya gerek olmadan hızlı şekilde AdBlue üre solüsyonu enjekte edildi.

Continental bir Volkswagen Golf otomobili 48V elektrikli sistem kullanacak şekilde dönüştürdü ve yakın gelecekte yürürlüğe girecek gerçek dünya sürüş emisyonları (RDE) prosedürüne göre otomobilin Nox seviyelerinin %60 azaldığı tespit edildi. CO2 emisyonlarında %3 düşüş kaydedildi, yakıt ekonomisinde ise %4 iyileşme sağlandı.

 

Auto Express modifiye edilen Golf’ü Almanya’da Continental’in test pistinde deneme imkanı buldu. Taşınabilir emisyon ölçüm sistemi ile yapılan ve otoban hızlarına çıkılan test sürüşünde otomobilin NOx emisyonları 69 mg/km olarak tespit edildi. Bu değer şu anki 80 mg/km Euro 6 limitinin oldukça altında.

Son Güncelleme : 10 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo