Dacia Fas’ta 1 milyonuncu otomobilini üretti

Ototeknikveri     11 Temmuz 2017 02:15

Dacia’nın Fas’ın Tanca kentindeki fabrikasında 1 milyonuncu Dacia otomobil üretildi. Tanca’daki fabrika dünyanın en yeşil otomobil fabrikası sayılıyor.

Dacia Fas’ta 1 milyonuncu otomobilini üretti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dacia’nın 1 milyonuncu otomobili Azurite Mavi renkte bir Dacia Lodgy oldu. Tanca fabrikası 2012 yılının Şubat ayında faaliyete girmesinden sadece 5 yıl sonra markanın 1 milyonuncu otomobilini üretme başarısına erişti. Fabrikada 2012’den bu yana 474.840 adet Sandero, 320.078 adet Dokker, 193.181 Lodgy üretildi ve dünya çapında 37 ülkeye ihraç edildi. 300 hektar alana yayılan tesisin üretim başarısı diğer üreticiler için örnek niteliğinde bir çevre koruma yaklaşımı ile birlikte elde edildi. Tanca fabrikası CO2 emisyonları bakımından sıfır emisyonlu bir tesis. Fabrikanın enerji ihtiyacının %90’dan fazlası yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanıyor. Bu da bir biyokütle ısıtma santrali ve performanstan ödün vermeden tüketimi minimuma çeken bir program sayesinde başarıldı. Tesiste yıllık 100.000 ton CO2 tasarrufu yapılıyor.

 

Ayrıca bir arıtma tesisi vasıtası ile fabrikanın tüm endüstriyel atık suları geri dönüştürülüyor, tüketim ise çok sıkı kontrol ediliyor ve benzer kapasitede bir fabrikadan %70 daha az su tüketiliyor.

Tanca fabrikası Akdeniz’in güneyindeki en büyük üretim tesisi ve iki üretim hattı ile yıllık 340.000 otomobil kapasiteye sahip. Dacia’nın Fas’taki iki fabrikasından diğeri ise Kazablanka şehrinde bulunuyor. Fas’taki iki fabrika Dacia’nın yıllık üretiminin yarıdan fazlasını karşılıyor. Markanın satış ve pazarlama yöneticisi Francois Mariotte Tanca fabrikası için şunları söylüyor: “Tanca fabrikası Dacia’nın başarı hikayesinde çok önemli bir yere sahip. Fabrikanın 2012’de faaliyete geçmesinden bu yana çok kısa sürede büyüme ve yüksek kalite seviyesi yakalandı.”

Son Güncelleme : 11 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo