2018 Audi A8 Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     12 Temmuz 2017 12:56

Yeni Audi A8 lüks sınıfın geleceğini yansıtıyor. Audi A8 Klasik lüks sedan konforunu ve spor otomobil dinamizini bünyesinde taşıyor.

2018 Audi A8 Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi A8 yeni tasarım dili ve dokunmatik ekranlı çalıştırma konsepti ile Barselona’daki Audi Zirvesi’nde tanıtıldı.Yeni Audi A8, Barselona’daki Audi Zirvesi’nde dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Dördüncü nesline ulaşan model yeni tasarım dili, inovatif dokunmatik ekranlı çalıştırma konsepti ve elektrikli sürüşü ile dikkat çekiyor. Audi A8 aynı zamanda dünyada yüksek oranda otomatik sürüş için geliştirilmiş ilk otomobil. 2018’den itibaren, Audi kademeli olarak park pilotu, garaj pilotu ve trafik sıkışıklığı pilotu gibi otomatik sürüş fonksiyonlarını piyasaya sunacak.

 

Stil duayeni: Dış cephe tasarımı

Audi A8 stilistik bakımdan belirleyici; otomobil bütün marka için yeni bir tasarım çağının gelişini haber veriyor. Geniş, dik Singleframe ön panjur ve akıcı, kaslı kaporta sportif şıklığı, kaliteyi ve ilericiliği temsil ediyor. Yeni A8, Audi Prologue tasarım çalışmasının verdiği sözleri gerçeğe dönüştürüyor. Lüks sedan 5.17 metre uzunluğundaki standart versiyonu ve 13 santimetre daha uzun aks aralığına sahip A8 L ile güçlü bir duruş sergiliyor.

Audi markası dünya çapında sportif çekiciliği, hafif yapısı ve quattro dört çekişli sürüş sistemi ile biliniyor. Yeni A8’in tasarımı da bu değerleri koruyor. Dengeli ölçüler dört tekerleği de eşit şekilde vurguluyor. Tekerlek kemerlerinin üzerindeki kaslı şekiller quattro sürüşe görsel ifade katıyor. Yandan bakıldığında, dik ön kısım ve hafifçe eğimli arka kısım bir görsel gerginlik yaratıyor. Model kimliğini gündüz olduğu gibi HD Matrix LED farlar, Audi lazer aydınlatma ve OLED teknoloji ile birleştirilmiş şerit LED arka lambalarla gece de ortaya koyuyor. Bunlar sürücü otomobile yaklaşırken ve otomobilden ayrılırken özgün ışık animasyonları yaratıyor.

Lüks bir salon havasında iç kabin

Özgürlük ve lüks yeni modelin en önemli tasarım özellikleri. A8’in iç kabini lüks, geniş ve ferah bir oturma salonuna benziyor. Önceki modele kıyasla her iki versiyonda da uzunluk artmış. Kullanılan donanım ve materyaller oldukça çeşitli ve koltuk döşemelerindeki perforajdan havalandırmalardaki elektrikli açılıp kapanabilen ızgaralara kadar her detay olağanüstü kaliteyi yansıtıyor.

 

Audi A8 L’deki arka sağ koltuk dört farklı ayar ve ayak koyma yeri ile geliyor. Bu koltukta yolcular ayaklarını ısıtabiliyor ve masaj özelliğinden faydalanabiliyor. Yeni konforlu baş koyma yerleri bu koltuktaki konfor deneyimini tamamlıyor. Arka yolcular ambiyans aydınlatması, yeni HD Matrix okuma ışıkları ve koltukta masaj, ayrı bir operasyon ünitesi ile özel telefon çağrısı gibi özelliklerden faydalanabiliyor.

Dokunmatik kontroller

Yeni A8’in iç kabini yatay yerleşimli, sade ve net bir tasarıma sahip. Audi yüksek kalite standartlarını yeni çalıştırma konsepti ile dijital çağa taşıyor. Önceki modelde yer alan döner düğme ve dokunmatik ped kaldırılmış. Bunun yerine kontrol paneli düğmelerden arındırılmış ve yerlerini 10.1 inç dokunmatik ekran almış. Ekran kapalıyken parlak siyah çevresi ile mükemmel uyum içinde. Kullanıcı arayüzü otomobil açılır açılmaz ortaya çıkıyor. Sürücü multimedya sistemini geniş ekranda parmak uçları ile kontrol edebiliyor. Klima ve konfor seçeneklerine ulaşmak, ayrıca metin girişleri yapmak için kullanıcılar orta tünel konsolundaki ikinci dokunmatik ekranı da kullanabiliyorlar. Sürücü üst ya da alt ekranda bir fonksiyonu aktive ettiğinde, bir klik sesi duyuluyor. Cam görünümlü çalıştırma düğmeleri de aynı şekilde yanıt veriyor. Akustik ve dokunsal geribildirim ortak dokunma jestlerinin kullanımı ile birlikte yeni MMI touch kullanımını güvenli, sezgisel ve hızlı yapıyor.

A8 akıllı diyaloglar için de kullanılabiliyor. Sürücü yeni bir tür doğal ses kontrolünü kullanarak otomobilin çeşitli fonksiyonlarını çalıştırabiliyor. Destinasyonlar ve medya ile ilgili bilgiler de kabin içinde ya da LTE hızı ile buluttan alınarak görüntülenebiliyor. Kapsamlı Audi connect serisi trafik işaretleri tanıma ve kaza bilgilendirmesi gibi akıllı Audi filosuna dayanan inovatif “car-to-X” (otomobil – sürücü – filo – çevre etkileşimi) servislerini de içeriyor.

Kapsamlı şekilde optimize edilmiş navigasyon da bir diğer yenilik. Navigasyon sistemi sürücünün izlediği rotaya göre kendi kendine öğrenebiliyor. Bu sayede sürücüye akıllı arama önerileri sunuluyor. Harita önemli Avrupa şehirlerinin detaylı 3B modellerini sunuyor.

 

Dünya prömiyeri: Audi A8’de otomatik sürüş

Yeni A8 özellikle yüksek düzeyde otomatik sürüş için geliştirilen ilk üretim otomobili. Audı AI trafik yoğunluğu pilotu yavaş ilerleyen trafikte saatte 60 km hızlara kadar otoyollar ve otobanlarda direksiyonun kontrolünü alabiliyor. Sistem orta konsoldaki AI butonu ile aktive edilebiliyor. Trafik yoğunluğu pilotu başlatma, hızlanma, direksiyon ve freni kontrol edebiliyor. Sürücünün otomobili sürekli izlemesi gerekmiyor. Yasal sınırlar içerisinde sürücü ellerini direksiyondan çekerek araç içerisindeki TV’yi izlemek gibi başka faaliyetlerle ilgilenebiliyor. Sistem sınırlarına ulaştığında uyarı vererek sürücünün yeniden aracın kontrolünü ele almasını istiyor. Teknik perspektiften bakıldığında trafik yoğunluğu pilotu devrimsel bir özellik. Otomatik sürüş süresince merkezi sürüş asistanı kontrolörü (zFAS) sensörlerden gelen verileri kullanarak sürekli otomobilin çevresini tarıyor ve değerlendiriyor. Radar sensörleri, ön kamera ve ultrasonik sensörlerin yanı sıra Audi A8 aynı zamanda lazer tarayıcı kullanıyor. Audi AI trafik yoğunluğu pilotunun çıkışı otomatik sürüş için yasal çerçevenin belirlenmesi ve her piyasa için özgün tanımlar, uygulamalar ve testler yapılması gerektiği anlamına geliyor. Markanın yüksek kalite standartları otomatik sürüşte de uygulanacak. Ayrıca, dünya çapında onay almak için başvuru işlemleri ve bunlarla ilgili zaman çizelgesi oluşturularak takip edilecek. Audi bu yüzden trafik yoğunluğu pilotunun üretim modellerine eklenmesi için kademeli bir yaklaşım izleyecek.

Audi AI uzaktan park pilotu ve Audi AI uzaktan kontrollü garaj pilotu A8’i otonom şekilde park yerleri ve garajlara park edebiliyor ve buralardan çıkartabiliyor. Bu manevralar sürücü tarafından izlenebiliyor, sürücünün otomobilin içinde oturması gerekmiyor. Sistem akıllı telefon aracılığı ile myAudi uygulaması üzerinden başlatılabiliyor. Park manevrası, Audi AI butonu basılı tutularak 360 derece kamera aracılığı ile izlenebiliyor.

 

Yeni boyut: süspansiyon

Pek çok inovasyon ile Audi A8’in süspansiyonu fiziksel sınırları zorluyor. İnovasyonlardan birisi dinamik dört çekişli sürüş sistemi. Sistem doğrudan, sportif sürüşü sarsılmaz stabilite ile biraraya getiriyor. Ön tekerlekler için direksiyon oranı hızın bir fonksiyonu olarak değişiyor; hız aralığına göre arka tekerlekler içe doğru ya da sürüş yönünün aksine döndürülüyor. Otomobilin yol tutuşu spor diferansiyel ile daha da dinamik ve hassas hale geliyor. Bu sayede sürüş torku arka tekerkler arasında aktif olarak dağıtılıyor, şu an yeni A8’de standart olan quattro kalıcı dört çekişli sürüş sistemi tamamlanıyor. İkinci yeni teknoloji, Audi AI aktif süspansiyon, tam aktif bir süspansiyon sistemi. Sürücünün isteklerine ve sürüş durumuna göre değişen şekilde, sistem her tekerleği elektrikli aktüatörler ile ayrı ayrı yükseltebiliyor ya da alçaltabiliyor. Bu esneklik sürüş karakteristiklerini yumuşak biniş konforundan klasik lüks sedana ve spor otomobil dinamizmine büyük genişlikle uyguluyor. Otomobil eğer bir yanal çarpışma riski varsa pre sense 360° ile birlikte ışık hızında yükseltiliyor ve bütün yolcular için potansiyel zararlar hafifletiliyor.

Bu inovatif süspansiyon sistemi 48 volt elektrik sisteminden enerji alıyor. Audi A8’in tüm model versiyonlarında ilk kez öncelikli elektrik sistemi olarak 40 volt kullanıyor. Gelişmiş havalı süspansiyon ile birlikte inovatif süspansiyon konsepti yepyeni bir sürüş deneyimi sunuyor.

Yarı hibrit ve e-tron

Yeni A8 Almanya piyasasında yeniden tasarlanmış iki V6 turbo motorla başlıyor: 3.0 TDI ve 3.0 TFSI. Dizel motor 210 kW (286 hp) gücünde, benzinli versiyon ise 250 kW (340 hp) güç çıkışına sahip. İki sekiz silindirli versiyon, 320 kW (435 hp) 4.0 TDI ve 338 kW (460 hp) 4.0 TFSI daha sonra gelecek. En üst versiyon ise 6.0 litrelik W12 olacak.Beş motorun tamamı da 48 volt elektrik sisteminin merkezi olan alternatör kayışlı başlatıcı (BAS) ile çalışıyor. Bu yarı hibrit teknolojisi (MHEV) otomobilin motor kapalı şekilde sürülebilmesini ve motorun sorunsuz şekilde yeniden başlatılmasını sağlıyor. Sistem ayrıca genişletilmiş durdur/başlat fonksiyonuna sahip ve 12 kW’a kadar enerji gerikazanımı kapasitesi var. Bu önlemlerin ortak amacı verimli motorların yakıt tüketimini daha da düşürmek. Gerçek sürüş koşullarında 9.7 litre/100 km’ye kadar bir düşüş hedefleniyor.

A8 L e-tron quattro güçlü tak-çalıştır hibrit sürüşü ile daha sonraki bir tarihte gelecek. Bu versiyonun güçlü elektrikli motoru 330 kW (449 hp) sistem güç çıkışı ve 700 Nm tork üretiyor. Lityum-iyon pil 50 km elektrikli sürüşe imkan veriyor. Pil opsiyonel olarak Audi Wireless Charging (kablosuz şarj) ile de şarj edilebiliyor. Garaj zeminindeki bir ped enerjiyi 3.6 kW güç çıkışı ile endüktif biçimde otomobildeki alıcı bobine aktarıyor. Yeni Audi A8 ve A8 L, Neckarsulm tesislerinde üretiliyor ve sonbahar aylarında Almanya’da piyasaya çıkacak. Başlangıç fiyatı A8 için 90.600 euro, A8 L için 94.100 euro olacak.

Son Güncelleme : 13 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo