Yeni 2018 Dacia Duster SUV’den casus fotoğraflar

Ototeknikveri     13 Temmuz 2017 03:35

Yeni nesil Dacia Duster fotoğrafları modeldeki değişiklikleri gösteriyor ancak fotoğraflarda 7 koltuklu versiyon yok.

Yeni 2018 Dacia Duster SUV’den casus fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dacia’nın SUV modelinin yeni nesli için beklentiler yüksek. Duster bir süre önce güncellenmişti, bu kez ise karşımıza tamamen yeni bir versiyon çıkacak. Modelin resmi tanıtımı Eylül ayında 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapılacak. Model 2010 yılından beri piyasada ve artık raf ömrünün sonuna gelmek üzere. Dolayısı ile yeni nesil merakla bekleniyor. Yeni nesil Duster’ın 2018 yazında bayilerde olması planlanıyor. İlk casus fotoğraflarda Dacia’nın otomobildeki tasarım değişikliklerini kamuflajla kapattığı görülüyor. Buna rağmen tasarımın piyasadaki model ile büyük benzerlik taşıdığı, tamamen yeni bir tasarım dilinden daha çok evrimsel bir değişiklik geçirdiği anlaşılıyor. Yine kamuflajın altından piysadaki model ile benzer ön panjur ve yeni far kümeleri görülüyor. 

 

Duster uygun bir fiyat etiketine sahip pratik bir model olmayı sürdürecek, dolayısı ile lüks özelliklere sahip olmayacak ve sade bir yaklaşımla sunulacak. Giriş seviyesi versiyonlarda plastik tamponlar, tekerlek kemerleri ve çelik jantlar standart olarak gelecek, üst versiyonlarda ise ilave stil özellikleri ve teknolojiler bulunacak.

Kaputun altındaki değişikliklerden konuşmak için henüz çok erken ancak Dacia’nın bu alanda da maliyetleri minimumda tutması bekleniyor. Mevcut modeldeki B0 platformunun gelişmiş bir versiyonunun kullanılması öngörülüyor. Farklı şekillerde bu platform Renault-Nissan tarafından üretilen otomobillerde on yıldan fazla bir süredir kullanılıyor. Platform Renault Clio gibi küçük otomobillerden Dacia’nın büyük boyutlu Duster ve Logan modellerine kadar pek çok farklı otomobilde bulunuyor.

Modelde Renault üretimi motorlar kullanılmaya devam edilebilir. Şu anda Duster iki farklı dört silindirli benzinli motor seçeneği ile sunuluyor; 110 hp 1.6 litre ve 125 hp 1.2 litre turbo. Ayrıca 109 hp 1.5 litre dCi dizel seçeneği mevcut. Alternatif olarak, Dacia, Renault Kadjar’da kullanılana benzer 1.6 litre formunda yeni bir dizel motor seçeneği sunabilir. Dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi ise yine en üst versiyonlarda sunulacak.

7 koltuklu versiyon yok

Yeni Dacia Duster sadece beş koltuklu olarak piyasaya çıkacak. Duster modelinin 7 koltuklu bir versiyona (Grand Duster) sahip olacağına dair sürekli bir spekülasyon olsa da firma yöneticilerinden Francois Mariotte geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda bunu yalanladı. 

 

Dacia’nın Fas’taki Tanca fabrikasında 1 milyonuncu otomobilin üretilmesinin kutlandığı törende konuşan Mariotte Duster modelini yenilerken modelin güçlü yönlerini korumaya öncelik verdiklerini, bunun bir parçasının da şasi ve platform olduğunu söyledi. Mariotte, 7 koltuklu bir versiyon yapmaları halinde otomobilin kompakt boyutlarını ve 4x4 yeteneklerini koruyamayabileceklerini, dolayısı ile böyle bir versiyon planlamadıklarını belirtti.  

Mariotte modelin Eylül’de Frankfurt’ta tanıtılacağını da doğruladı. Yeni Dacia Duster’dan resmi fotoğraflar tanıtımdan önce Ağustos ayı içinde yayınlanabilir.

Son Güncelleme : 13 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo