Yeni Hyundai i30 N Gün Yüzüne Çıktı

Ototeknikveri     14 Temmuz 2017 03:45

Hyundai’nin ilk hatchback performans modeli nihayet geldi: İşte yeni Hyundai i30 N.

Yeni Hyundai i30 N Gün Yüzüne Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai’nin VW Golf GTI modeline cevabı iki versiyon halinde gelecek, her iki versiyonda da turboşarjlı 2.0 litre benzinli motor ve altı vitesli manuel şanzıman bulunacak. Temel model 250 hp güç çıkışına sahip olacak, bu Performance Package ile 275 hp yükselecek. İlk versiyon sıfırdan 100 km/s hıza 6.4 saniyede çıkarken, daha güçlü versiyon için bu süre 6.1 saniye. Her iki versiyonda da şasi yeni adaptif süspansiyon ile güncellenmiş. Süspansiyon beş farklı sürüş modu sunuyor: Eco, Normal, Sport, N ve N Custom. Bunlar direksiyondaki bir dizi butondan aktive edilebiliyor. Sürüş modları süspansiyon ayarlarının yanı sıra motor, elektronik stabilite kontrolü (ESC), motor sesi, direksiyon ve devir eşleştirme parametrelerini de değiştiriyor.

 

Performance Package modelleri 19 inç alaşım jantlar ve Pirelli P-Zero lastikler, daha büyük fren diskleri ve kırmızı kaliperler, elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel ve değişken egzoz valfi sistemi ile geliyor. 

Her iki model de aynı zamanda ön camın alt kısmında elektronik ses jeneratörüne sahip, bununla kabinde biraz ekstra akustik drama yaratılıyor. Değişken egzoz valfi sistemi sürücüye ikiden fazla ayar seçme şansı veriyor ve ses miktarı ayarlanabiliyor. 

 

Hyundai yeni i30 N modelinin pistlerde en hızlı olmak gibi bir iddiası olmadığını, daha çok eğlenceli sürüş düşünülerek tasarlandığını belirtiyor. Otomobil “günlük spor otomobil” olarak tanımlanıyor, dolayısıyla günlük ulaşım için kullanıma da, haftasonları yarış pistlerini ziyaret etmeye de uygun.

Kaporta kiti agresif tamponlar ve arka spoylerden oluşuyor. Hyundai bastırma kuvveti, sürükleme ve aerodinamikler arasında mümkün olan en iyi sürüş deneyimi için doğru bir denge kurduklarını belirtiyor. Daha düşük güçlü modellere kıyasla yeni i30 N 4 mm daha alçak. 

İç kabinde de özgün dokunuşlar var. Modele özel direksiyon simidi ve vites kolu, elektronik kontrol paneli – ortasında vites zamanlaması bildirimi ile -, yüksek performanslı spor koltuklar ve kabinin çeşitli yerlerinde N logoları bu özellikler arasında. 

Hyundai yeni i30 N modelini altı farklı dış renk seçeneği ile sunacak, bunlardan birisi de galeride görülen Performance Blue olacak. Renk seçeneklerinin geri kalanı Clean Slate, Polar White, Micron Grey, Phantom Black ve Engine Red renklerinden oluşuyor. Hyundai yeni i30 N modelini Avrupa’da 2017 yılının sonunda piyasaya çıkaracak.

Son Güncelleme : 14 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo