Mazda’ya güvenlikten tam not

Ototeknikveri     15 Temmuz 2017 12:23

ABD’de satılan 5 Mazda modeli IIHS (ABD Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü) tarafından test edildi. Yeni Mazda CX-5 enstitüden en yüksek notu aldı: Top Safety Pick+.

Mazda’ya güvenlikten tam not
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

IIHS çarpışma dayanıklılığını beş testle değerlendiriyor: orta derece ve küçük bindirmeli ön çarpışma, yan çarpışma, çatı dayanıklılığı testi ve arka darbeyi simüle eden baş koyma yeri ve koltuk testi. Ek olarak, far performansı ve otomatik fren ve kaza uyarı sistemi gibi önlemler de değerlendirmeye alınıyor.  Testlerde Mazda’nın 2017 model CX-9, CX-3, Mazda3, Mazda6 ve CX-5 otomobilleri değerlendirildi. Tüm otomobiller opsiyonel ön çarpışma önleyici ve uyumlanabilir LED farlarla donatıldıklarında en yüksek güvenlik notunu almayı başardı. Bu özellikler Mazda’nın gelişmiş ve inovatif i-ACTIVSENSE sürücü desteği sağlayan güvenlik teknolojileri kapsamında bulunuyor.

 

IIHS’ye göre Mazda bu yıl değerlendirmeye alınan 16 üretici firma içinde tüm modelleri Top Safety Pick+ notu alabilen tek firma oldu. Bu başarıda tüm modellerin yeni eklenen far performansı kategorisinde ve mevcut çarpışma dayanıklılığı kategorilerinde iyi performans göstermesinin etkisi oldu.

 

SKYACTIV TECHNOLOGY serisinin bir parçası olan SKYACTIV-Body kaporta hafif yapısı ile sürüş keyfi ve mükemmel güvenlik sunuyor.

Son Güncelleme : 15 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo