Yeni 2018 Audi A7 özellikleri, çıkış tarihi ve özel görüntüler

Ototeknikveri     15 Temmuz 2017 02:12

Yeni Audi A7 bir dijital çizim ve casus fotoğraflar ile ortaya çıktı. Yeni model daha hafif ve daha verimli olacak.

Yeni 2018 Audi A7 özellikleri, çıkış tarihi ve özel görüntüler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yılın sonunda tanıtılması beklenen yeni Audi A7 2018’de piyasada olacak. Yeni model daha büyük bir ön panjur, tamponlar ve farlar ile geliyor. Geniş tavan çizgisi devam edecek, yenilenen iç kabinde ise A8’den en yen kabin içi teknolojiler bulunacak. Yeni model hafif MLB Evo platformunu kullanacak. Bu platform Q7 SUV ve yeni A6’da da bulunuyor, ekonomi ve performans bakımından iyileştirmeler getiriyor. Yeni otomobil kamuflajlı şekilde test edilirken görüntülendi. Kamuflaj nedeniyle bazı özellikleri göremesek de yeni modelin görünümünün çok farklı olmayacağı, ufak değişiklikler içereceği anlaşılıyor. 

 

En belirgin değişiklik ise yeni ön panjur. Yeni farlar ile birlikte bu ön panjur modeli serideki TT ya da A5 gibi diğer modeller ile görsel açıdan uyumlu hale getirecek. Tavan çizgisi önceki model ile benzer ancak yeni arka lambalar otomobilin bu kısmını beliryen en önemli özellik. İç kabinin de Audi Virtual Cockpit (sanal kokpit) gibi özelliklerle yenilenmesi bekleniyor.

A7 motor serisinin 2.0 litrelik TFSI benzinli ünitenin yanında, benzinli veya dizel büyük V6 ve V8 motorlardan oluşması beklenirken, fotoğraflanan modelde egzoz borusu görünmüyor. Bu ya Audi için alışılmadık bir tasarım seçimi ya da elektrikli, plug-in hibrit veya benzeri bir versiyon planlandığının bir göstergesi. VW grubunda kullanılan 240 hp'lik 2.0 litrelik dizelin de A7 motor seçenekleri arasına girmesi bekleniyor.

Yeni A7 MLB Evo platformunu kullanacak. Bu platform Audi Q7 SUV ile paylaşılıyor. Platform ağırlık tasarrufu yapacak şekilde tasarlanmış, dolayısı ile verimlilik, yol tutuşu ve performans bakımından geliştirmeler bekleniyor. Kıyaslama yaparsak, önceki 215 hp 3.0 litre TDI Ultra modelinin yakıt tüketimi 4.8 litre/100 km, CO2 emisyonu 124 g/km.

 

Yeni model bagaja kolay erişim sağlayan pratik beş kapılı kaporta stilini sürdürecek. Öte yandan çatı çizgisinin sedan modellerin aksine bagaj kapasitesini biraz azaltması bekleniyor.

Son Güncelleme : 15 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo