Toyota 49 ülkede en çok satan otomobil üreticisi

Ototeknikveri     16 Temmuz 2017 11:07

2016 yılında Volkswagen, Toyota’dan en çok satan otomobil üreticisi ünvanını geri almıştı. Buna rağmen, geçen yılın satış rakamlarına detaylı bakılırsa Toyota’nın 49 ülkede en çok satan marka olduğu ve rekabette net şekilde öne geçtiği görülüyor.

Toyota 49 ülkede en çok satan otomobil üreticisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Regtransfers tarafından hazırlanan infografikte, Toyota’nın Latin Amerika, Asya ve Afrika dahil dünya çapında önemli bölgelerde liderliği elinde tuttuğu görülüyor. Marka, Kosta Rika, Uganda, Angola, Tanzanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur, Endonezya ve Avustralya gibi pek çok ülkede satış listelerinin en üzerinde.  Volkswagen ise Toyota’nın hemen arkasından geliyor ve 14 ülkede satış listelerinin üzerinde yer alıyor. Bu ülkelerin çoğunluğu Avrupa’da ve aralarında İsviçre, Belçika, Hollanda, İsveç, Almanya, Hırvatistan ve Beyaz Rusya gibi ülkeler bulunuyor. 

Üçüncü sırada ise Ford bulunuyor. Ford ABD, Kanada ve Yeni Zelanda gibi önemli piyasalara hakim. Dördüncü sırada Renault ve Skoda yer alıyor, Skoda 6 piyasada liderliği elinde bulunduruyor. Dacia ve Fiat ise beşinci sırada konumlanıyor.

Son Güncelleme : 17 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo