Hyundai'nin Yeni Umudu; i30 Fastback

Ototeknikveri     17 Temmuz 2017 11:59

Hyundai yeni i30 Fastback modelinin alıcıların SUV’ye yöneldiği bir dönemde Avrupa kompakt segmentini canlandırmasını umuyor.

Hyundai'nin Yeni Umudu; i30 Fastback
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Koreli otomobil üreticisinin Avrupa yöneticisi Thomas Schmid bir basın açıklamasında verdiği demeçte SUV’lere yönelişin C segmentinin biraz “sıkıcı” olmasından kaynaklanabileceğini söyledi. Schmid i30 Fastback modelinin kendisine bir klasik Gran Turismo’yu anımsattığını belirtiyor ve coupe stili dört kapılı kompakt otomobillere bir ilgi yaratacağını düşünüyor. Schmid “Bu segmentte bu tipte bir otomobil çıkaran ilk markayız. Şimdi C segmentindeki en kapsamlı seri bizde. i30 ailesinin genişlemesi 2021’e giden yolda önemli bir adım.” dedi.

 

İ30 Fastback 2018 yılının başlarından itibaren Avrupa’da olacak. Model Hyundai’nin hatchback, wagon ve Hyundai’nin yeni N yüksek performans markasından i30 N modellerinden oluşan Avrupa kompakt serisine katılacak. i30’un tüm versiyonları firmanın Çek Cumhuriyeti’ndeki Nosovice fabrikasında üretilecek. 

Bu yıl Hyundai, Toyota ve Nissan’ı geçerek Avrupa’nın en çok satan Asya markası olmayı hedefliyor. Şu anda firma üçüncü sırada. Güney Koreli otomobil üreticisi aynı zamanda SUV serisini de büyütmeyi planlıyor. Firma crossover ürünleri 2019’da ikiden dörde çıkaracak. Japon rakiplerini geride bırakmak için Hyundai i30 Fastbak gibi modellere de ihtiyaç duyacağını biliyor. Firma böyle bir modele farklı piyasaların nasıl tepki vereceğini görmek istiyor. 

 

Hyundai Avrupa tasarım şefi Thomas Buerkle, Güney Avrupa’da özellikle kadınların, bekarların ya da çocuklu çiftlerinbu modele ilgi göstereceğini umduklarını belirtiyor. i30 Fastback modelini daha sportif görünümlü yapmak için çatı 25 mm alçaltıldı. i30 Fastback kompakt segmenti içinde niş bir model olduğu için Hyundai otomobilin hacim projeksiyonunda tedbirli davranıyor. 

Schmid satış beklentileri ile ilgili “i30 Fastback’i sadece iki haneli binli rakamlarla satmayı hedefliyoruz. Buna rağmen satışların daha da fazla olacağını umuyorum. Model hatchback versiyondan bazı müşterileri kendisine çekebilir.” dedi. i30 Fastback’in fiyatına henüz karar verilmedi ancak diğer versiyonlara mümkün olduğunca yakın olması planlanıyor. Otomobilin motor seçenekleri iki küçültülmüş turboşarjlı benzinli motordan ve yeni geliştirilmiş 1.6 litre dört silindirli dizel motordan oluşuyor. 

Son Güncelleme : 18 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo